Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο και οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρέθηκαν στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Channel.

«Είναι λογικό και αναμενόμενο να υπάρχει πολύ μεγάλη επιφύλαξη από τη μεριά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ όσο ο ίδιος βρισκόταν στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν συναινούσε σχεδόν σε τίποτε, δεν ψήφιζε κανένα από τα νομοσχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ σπανίως έλεγε μισή καλή κουβέντα για κάποιες από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες» τόνισε ο σχολιαστής του δελτίου Νίκος Χατζηνικολάου στην Μάρα Ζαχαρέα.

Ο εκδότης των εφημερίδων «Real News» και «Αγορά» υπογράμμισε ότι τα ζητήματα που συζητηθούν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών είναι «πολύ μεγάλης σημασίας» για την επόμενη μέρα της Ελλάδας.

«Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση και συμφωνία στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης. Το προσφυγικό, που είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Ευ��ώπης, απαιτεί όχι μόνο συνεννόηση, αλλά και κοινές πρωτοβουλίες του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων. Πρέπει να υπάρξει πολιτική που θα έχει βάθος και δεν θα αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση» τόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος, ενώ αναφερόμενος στο ασφαλιστικό που θα τεθεί επί τάπητος στην αυριανή συνάντηση των αρχηγών ο κ.Χατζηνικολάου είπε πως «οι διαχρονικές ευθύνες που έχουν όλοι στο θέμα αυτό, θα πρέπει να τους κάνει να το προσεγγίσουν με μεγαλύτερη σεμνότητα, με χαμηλότερους τόνους και με μεγαλύτερη διάθεση συνεννόησης, γιατί και οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα σήμερα, αλλά και γιατί -όπως φαίνεται -θα υπάρξουν γενιές ελλήνων που θα κινδυνεύουν να μην πάρουν συντάξεις στο μέλλον, αν δεν υπάρξουν λύσεις τώρα με όρους εθνικής επιβίωσης, μακριά από εσωκομματικές κόντρες».

Από την πλευρά της, η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Channel, Μάρα Ζαχαρέα συμπλήρωσε πως «από την πλευρά του κυρίου Πλακιωτάκη, υπάρχει η διαρροή πως θα πει αύριο στον πρωθυπουργό πως έχει αυτός την ευθύνη για το ασφαλιστικό, γι' αυτό και θα πρέπει ο ίδιος (σσ ο Τσίπρας) να πιει αυτό το πικρό ποτήρι».