Για συνειρμούς που οδηγούν σε «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χ. Θεοχάρη για την καταβολή υπερωριών δύο ετών στην βουλευτή του σήμερα Μ. Θελερίτη, όταν ήταν αποσπασμένη ως υπάλληλος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, με αξιοποίηση σχετικής διάταξης στο νόμο Κατρούγκαλου.

«Στο πρόσωπο της Μαρίας Θελερίτη και κάθε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που διαπομπεύεται με τόσο ανοίκειο τρόπο, ο κύριος στόχος είναι το κόμμα, o ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί όλο αυτό το σύμπλεγμα (συμφέροντα, ΜΜΕ, αντιπολίτευση) δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με την ιδέα πως αλλάζουν τα πράγματα και κάποιοι δικαιολογημένα τρομάζουν» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του.

«Όλος αυτός ο θόρυβος λοιπόν γίνεται για τα οφειλόμενα που δεν ήταν (όπως τα «αδέκαστα» media διατυμπανίζουν όλες αυτές τις μέρες) 5.764,48 αλλά 2.718,90 και αφορούσαν δεδουλευμένες υπερωρίες (βεβαιωμένες ανά μήνα) της Θελερίτη Μαρία για τα έτη 2013 και 2014. Αυτό σημαίνει επί της ουσίας 113,29 ευρώ για κάθε μήνα, όπου σημειωτέον τα είχαν λάβει όλοι οι αποσπασμένοι υπάλληλοι στα κόμματα σε όλη την Ελλάδα, εκτός από την ίδια με την αιτιολογία ότι εργαζόταν στα γραφεία του Σύριζα» αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται επίσης ότι «ο λόγ��ς που είχε αποσπαστεί στο Σύριζα μετά τις εκλογές του 2012 δεν ήταν για να προετοιμάσει την υποψηφιότητά της (όπως πολύ θέλουν ευθέως ή αφήνουν να εννοηθεί), αλλά γιατί λόγω των ιδιαίτερων σπουδών της, της εμπειρίας και της γνώσης της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και ότι ο νέος εργοδότης, ως όφειλε έστελνε κατάσταση υπερωριών εντός του προβλεπόμενου ορίου, ενώ η ΠΕΔ με τη σειρά της, ως υποχρεούτο, δεν κατέβαλε το ποσό μηνιαίως παρά με καθυστέρηση 2 ετών.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει:

«Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθούν κακόπιστοι συνειρμοί και σενάρια επιστημονικής φαντασίας, οι οποίοι συνδέουν την καταβολή της συγκεκριμένης υπερωριακής απασχόλησης με το Ν.4325/2015,αναφέρουμ�� ότι η εν λόγω καταβολή πραγματοποιήθηκε λόγω αλλαγής του Δ.Σ. και του προέδρου της ΠΕΔ, οι οποίοι αναγνώρισαν τα οφειλόμενα και έπραξαν τα δέοντα».