Δεν λέει με τίποτα να καταλαγιάσει η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της πρώην προέδρου του Κοινοβουλίου, Ζωής Κωνσταντοπούλου και των υπαλλήλων της Βουλής.

Με ανακοίνωση του την Παρασκευή, ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Βουλής, δίνει τα εύσημα στον πρόεδρο Νίκο Βούτση για την αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της «απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας», κατακεραυνώνοντας την προκάτοχο του Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων, καταλογίζει στην κα Κωνσταντοπούλου ότι απασχολούσε επί επτά μήνες προσωπικό της Βουλής ανασφάλιστο και απλήρωτο, δίχως συμβάσεις, για τις ανάγκες της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, που είχε η ίδια συστήσει, για τις συνεντεύξεις Τύπου, αλλά και τις δραστηριότητές της.

Αναφέρει επίσης, ότι η ίδια η κα Κωνσταντοπούλου αναγνώριζε το προβληματικό καθεστώς των συμβασιούχων υπαλλήλων, όταν δεσμεύτηκε «έστω και καθυστερημένα» (στις 3 Αυγούστου) ότι θα προχωρήσει σε αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος τους, κάτι που όπως επισημαίνουν «δεν συνέβη».

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής, κατηγορεί επίσης την κα Κωνσταντοπούλου ότι επιχειρεί με τις «ατεκμηρίωτες καταγγελίες» της, να «συγκαλύψει το μεγάλο έλλειμμα διοίκησης της Βουλής» επί των ημερών της, αναφέροντας ότι αμέλησε - μεταξύ άλλων - να στείλει στον εισαγγελέα τα αποτελέσματα των ελέγχων για τους πλαστούς τίτλους σπουδών.

Πριν την ανακοίνωση των υπαλλήλων της Βουλής, προηγήθηκαν την Πέμπτη κάποια tweets της κας Κωνσταντοπούλου, η οποία ανέφερε πως «Θα καταβληθούν μισθοί σε ανθρώπους που δεν εργάσθηκαν στη Βουλή και ηθελημένα υπέσκαψαν τη λειτουργία της: το άκρον άωτον της φαυλοκρατίας. Ο κ. Βούτσης ας ��ην ισχυρισθεί ότι "δεν ήξερε", διότι ο ίδιος επέλεξε να μην ρωτήσει και να ακολουθήσει την πεπατημένη των εξυπηρετήσεων. Χαίρομαι που δεν νομιμοίησα αυτό το χρόνιο αίσχος σε βάρος του Δημοσίου. Λυπάμαι που ο νέος Πρόεδρος αποζημιώνει τη φαυλότητα».

Η κα Κωνσταντοπούλου επανήλθε μέσω twitter την Παρασκευή! Η πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε "ψευδέστατα" τα όσα καταγγέλλονται, προειδοποιώντας τους πως για την «σκανδαλώδη» εμπορική δραστηριότητα του Ταμείου των υπαλλήλων, θα αποφανθεί η δικαιοσύνη.

«Με ανυπόγραφη ανακοίνωση που διοχετεύθηκε από χθες αποσπασματικά στα ΜΜΕ, κάποιοι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στην φαυλοκρατία της Βουλής. Όσα ψευδέστατα αναφέρουν, καταρρίπτονται από τα στοιχεία. Ο κ. Βούτσης και όσοι τους αξιοποιούν, ας τους πουν "Άξιος ο μισθός σας”. Οι πολιτικοί πάτρονες αυτής της φαυλοκρατίας ας εξηγήσουν πώς καταβάλλουν ��ρήματα αναδρομικά για μη παρασχεθείσα εργασία. Στη Δικαιοσύνη πάντως έχει ήδη διαβιβασθεί με εντολή μου η σκανδαλώδης εμπορική δραστηριότητα του υπό εκκαθάριση ταμείου των υπαλλήλων», έγραψε χαρακτηριστικά.

zoi.jpg