Σε «φιάσκο» εξελίχθηκε η απόπειρα του Χρήστου Σπίρτζη να κάνει παράτυπους διορισμούς στις διοικήσεις οργανισμών συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σχεδίαζε να διορίσει 6 άτομα σε 3 θέσεις στη διοίκηση των ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ και ΟΑΣΑ όταν με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προβλέπεται ότι οι θέσεις είναι τρεις καθώ�� ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος είναι το ίδιο πρόσωπο!

Με την έναρξη της συνεδρίασης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε τον λόγο και κατήγγειλε ως παράνομη την απόπειρα του κ. Σπίρτζη να διορίσει δύο άτομα σε κάθε διοίκηση, δηλαδή άλλον για πρόεδρο και άλλον για διευθύνοντα σύμβουλο.

Την ίδια στάση κράτησαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την παρατυπία επεσήμανε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος!

Ο κ. Σπίρτζης προσπάθησε να κάνει... ντρίμπλα και να μπαλώσει το θέμα, αλλά μάλλον τα έκανε πολύ χειρότερα!

Ο υπουργός απέδωσε δίκιο στον κ. Κακλαμάνη, μιλώντας όμως για νομοτεχνικό λάθος και προαναγγέλλοντας τροπολογία που θα του… λύσει τα χέρια!

Ο Γιάννης Τραγάκης αντέδρασε έντονα τονίζοντας ότι δεν πιστεύει όσα ακούει, ενώ και ο Νικήτας Κακλαμάνης ιδιαίτερα ενοχλημένος είπε πως «μάλλον μας δουλεύει ο υπουργός».

Τελικό αποτέλεσμα; Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία, σύσσωμη η αντιπολίτευση στάθηκε απέναντι στον κ. Σπίρτζη και η συνεδρίαση της Επιτροπής για την ακρόαση των νέων διοικήσεων των οργανισμών αναβλήθηκε…