​Επεισοδιακή ήταν η τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά την Παρασκευή για να της ζητήσει να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας πρότεινε στην κα Γεννηματά να ανοίξει η συζήτηση ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς για το ασφαλιστικό, το προσ��υγικό και τη συνταγματική αναθεώρηση. Τότε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδέχθηκε τη συζήτηση για το προσφυγικό και την αναθεώρηση, ξεκαθάρισε όμως ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία συζήτηση για το ασφαλιστικό.

«Αν ήθελες να μας ενημερώσεις για το ασφαλιστικό θα μπορούσες να το κάνεις στη Βουλή με προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ή στην ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή). Γι' αυτό και δεν θα συμμετάσχω σε τέτοια συζήτηση», φέρεται να είπε η Φ. Γεννηματά στον πρωθυπουργό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όταν η κουβέντα πάει στην καυτή πατάτα του ασφαλιστικού θα αποχωρήσει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να τη μεταπείσει λέγοντάς της ότι το καλοκαίρι είχε επιτευχθεί συναίνεση, όμως η κα Γεννηματά ήταν κατηγορηματική λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ συναίνεσε γιατί η χώρα κινδύνευε να βγει από το ευρώ.

Μάλιστα μετά από την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Α. Τσίπρα, η Φ. Γεννηματά έστειλε τα μηνύματά της μέσω Twitter.

«Ο κ. Τσίπρας πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το κεκτημένο της συνεννόησης, προχωρώντας σε εκλογές τον Σεπτέμβρη. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε παρωδία προσχηματικού διαλόγου με προειλημμένες αποφάσεις», έγραψε.

fofi.jpg