​Μπορεί ο Γ. Βαρουφάκης να έχει ρίξει μαύρη πέτρα στην Ελλάδα και να μην μας τιμά με συνεντεύξεις στα τοπικά μέσα, ��το εξωτερικό όμως παραμένει ένας super star.

Έτσι λοιπόν τις προάλλες βρέθηκε στο Σίδνεϊ, όπου δίδαξε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο έδωσε μια διάλεξη για τις οικονομικές προκλήσεις της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Sydney Morning Herald, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος στους φοιτητές τόνισε ότι «το να δημιουργήσεις μια νομισματική ένωση είναι κάπως σαν να εισβάλεις στη Ρωσία»!

«Στην αρχή η δραματική πρόοδος. Όπως τα γαλλικά στρατεύματα υπό τον Μέγα Ναπολέοντα εισέβαλαν στη Ρωσία, κατέλαβαν τεράστιες εκτάσεις γης χωρίς σπουδαία αντίσταση. Όμως τότε, ο βαρύς χειμώνας έρχεται. Οι Κοζάκοι και οι Ρώσοι αντάρτες αρχίζουν να ανατινάζουν τα στρατεύματά σου και τελικά καταλήγεις με αίμα στο χιόνι», είπε.

Παραδέχθηκε πάντως ότι δεν υπάρχει επιστροφή από το ευρώ, επισημαίνοντας ότι το κόστος θα ήταν πολύ μεγάλο.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια πιο δημοκρατική Ευρώπη», είπε, και αυτό είναι το επόμενο πρότζεκτ του, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Sydney Morning Herald.

«Ο λόγος που η Ευρώπη παραπαίει είναι το δημοκρατικό έλλειμμα. Αν δεν υπερβούμε αυτό το έλλειμμα, η Ευρώπη θα μαραθεί και θα πεθάνει. Τότε ολόκληρος ο κόσμος θα βρεθεί σε αναταραχή», συνέχισε ο Γ. Βαρουφάκης, και πατώντας στα… χνάρια του Περικλή εξήγησε το νέο του σχέδιο για τον «Εκδημοκρατισμό της Ευρώπης».

«Μαζί με μερικούς συναδέλφους, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια πολιτική κίνηση που θα είναι πανευρωπαϊκή, διασυνοριακή και η οποία θα επιχειρήσει να διευθετήσει τα κοινά προβλήματα που έχουμε».

Εν αναμονή λοιπόν, για το επόμενο… χτύπημα του Γ. Βαρουφάκη.