Για «αισιόδοξη προοπτική για το σχέδιο που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση» έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις του Πιέρ Μοσκοβισί ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση του βάρους που φέρει η ελληνική κοινωνία μετά από πολλά χρόνια ύφεσης και μονομερών θυσιών. Η κυβέρνηση Τσίπρα τιμά την υπογραφή της και είναι αποφασισμένη να γυρίσει την οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, να εφαρμόσει τη συμφωνία με τον πιο δίκαιο δυνατό τρόπο, να μειώσει την ανεργία και μέσα στην τετραετία που μόλις άρχισε να βγάλει την Ελλάδα από τη διεθνή επιτροπεία των μνημονιακών δεσμεύσεων. Γιατί όταν είσαι με το χέρι απλωμένο δεν έχεις πραγματική κυριαρχία, δεν έχεις πραγματική δημοκρατία» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

Ο ίδιος, άσκησε κριτική σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τονίζοντας ότι τα μνημόνια «τα έφεραν τα σαράντα χρόνια κακής διακυβέρνησης της χώρας» και προειδοποιώντας ότι «δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν έξι μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ως γομολάστιχα για να σβήσουν τις μεγάλες ευθύνες».

Τέλος, ο κ. Παπαδημούλης επεσήμανε πως όσο πιο γρήγορα φτιάξουμε τα κακώς κείμενα στη χώρα μας «τόσο γρηγορότερα θα αυξήσουμε την παραγωγή κι επομένως θα μειώσουμε την ανεργία».