​Στον αέρα φαίνεται να είναι το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, παρά τη διακαή επιθυμία του Μαξίμου αυτό να πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, καθώς έντονες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων τις αντιπολίτευσης. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέστησε στον πρωθυπουργό να επιδιώξει τις απευθείας επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Πρώτο και καλύτερο έριξε… πόρτα στην κυβέρνηση το ΚΚΕ, που με ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μετάσχει στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και σε έναν «διάλογο παρωδία».

Στο ίδιο κλίμα και οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ, οι οποίοι δεν έκρυψαν την καχυποψία τους για τα κίνητρα πίσω από τη σύγκληση του συμβουλίου, ενώ και η Φ. Γεννηματά διεμήνυσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συζητήσει θέματα κυβερνητικής πολιτικής, όπως το ασφαλιστικό, αν και εμφανίστηκε ανοιχτή να συζητήσει θέμα όπως το προσφυγικό και η εξωτερική πολιτική της χώρας.

Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων εκτόξευσαν πυρά εναντίον του Α. Τσίπρα ότι επιζητά σωσίβιο ενόψει της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και όλα αυτά την ώρα που οι δανειστές εντείνουν τις πιέσεις τους για μειώσεις στις συντάξεις χωρίς εξαιρέσεις και εισοδηματικά κριτήρια.

Η κυβέρνηση από την άλλη διαψεύδει τα σενάρια ότι η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών έρχεται μετά από απαίτηση των δανειστών και ξεκαθαρίζει ότι γίνεται αποκλειστικά με δική της πολιτική πρωτοβουλία.

«Στην κυβέρνηση δεν έχει φτάσει κανένα χαρτί των θεσμών που να ζητάει σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ή οποιαδήποτε άλλου είδους πρωτοβουλία για το Ασφαλιστικό», ανέφεραν χαρακτηριστικά την Πέμπτη κυβερνητικές πηγές.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν η συναίνεση φαίνεται να πηγαίνει… περίπατο με τους πολιτικούς αρχηγούς να δείχνουν απροθυμία για συνεννόηση σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές που περνά η χώρα.