Τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά ενημέρωσε επίσης για τις εξελίξεις στο ζήτημα των εσωκομματικών εκλογών, μετά την συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή που είχε προηγηθεί, ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Είχα συνάντηση και με τους τρεις πρώην προέδρους της παράταξης, τους οποίους τιμώ ιδιαιτέρως. Τους ενημέρωσα για τις πρωτοβουλίες τις οποίες σκοπεύω να αναλάβω και έχω ήδη αναλάβει, έτσι ώστε να έχουμε επιτυχή έκβαση των εσωκομματικών εκλογών» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων.

Σχετικά με τον κ. Τσίπρα και το ενδεχόμενο σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε: «Όταν υπάρξει επίσημη πρόσκληση θα τοποθετηθώ».

Συνεδριάζει η ΚΕΦΕ χωρίς Γ. Τραγάκη και βουλευτές

Στις 8 μμ σήμερα ξεκίνησε η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ, αλλά χωρίς την συμμετοχή του Γ. Τραγάκη, που αναμένεται να είναι ο πρόεδρός της, ούτε με την παρουσία βουλευτών, όπως αποφασίσθηκε τουλάχιστον κατά την τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ, που θα τοποθετηθούν ως παρατηρητές της λειτουργίας της, αλλά με την συμμετοχή μόνο κομματικών στελεχών.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει απόφα��η για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διοργάνωση των εκλογών, ούτε για συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς υπάρχει ερωτηματικό για το αν αυτές μπορούν να διεξαχθούν στις 13 Δεκεμβρίου, με δεδομένο τον χρόνο της τεχνικής προεργασίας που απαιτείται και που ξεπερνά το δεκαήμερο. ​​