Θα ακούει Ερείκουσα (διαπόντιο νησάκι στα βόρεια της Κέρκυρας) και θα φεύγει ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις μάθει την καταγγελία που κάνει σε βάρος του ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης!

er.jpg

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Βαρβιτσιώτης, καταγγέλει ότι ο Ανδρέας Γουλής, παλαιός συμφοιτητής του πρωθυπουργού και ο άνθρωπος, ο οποίος τον φιλοξένησε στην Ερείκουσα το καλοκαίρι, διορίστηκε στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας.

Σε δήλωσή του, ο κ.��αρβιτσιώτης κάνει λόγο για «ρουσφετολογικούς διορισμούς» της κυβέρνησης στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας και διερωτάται «μήπως o κ. Τσίπρας ανταποδίδει την προσωπική του φιλοξενία με... διορισμό, παραβλέποντας, για ακόμη μία φορά, το δημόσιο συμφέρον;».

Σύμφωνα με τον γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ, η κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτα, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, να ξηλώνει τις διοικήσεις στα περιφερειακά λιμάνια με διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον. Αυτό... έγινε και στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, όπου η κυβέρνηση προχώρησε στην αιφνιδιαστική και ανεξήγητη αλλαγή του -κατά κοινή ομολογία- επιτυχημένου Διοικητικού Συμβουλίου, που «κατάφερε να ολοκληρώσει τη νέα προβλήτα κρουαζιερόπλοιων και συνυπέγραψε, μαζί με τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Ναυτιλίας και Μεταφορών, την ίδρυση του πρώτου και μοναδικού μέχρι σήμερα υδατοτοδρομίου στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ.Βαρβιτσιώτη, στη θέση του προέδρου, αντί του νέου τεχνοκράτη που υπηρετούσε, η κυβέρνηση επέλεξε έναν 75χρονο, ενώ αυξάνει τον αριθμό των μελών του Δ.Σ από επτά σε εννιά, ώστε να μπορέσει να «βολέψει» ακόμα περισσότερους «συντρόφους».

Ένα από τα μέλη που διορίστηκαν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, είναι και ο Ανδρέας Γουλής, συμφοιτητής του πρωθυπουργού και αντιδήμαρχος Ερείκουσας, εκεί όπου -όπως αναφέρει και ο κ. Βαρβιτσιώτης- φιλοξενείται ο πρωθυπουργός κάθε χρόνο.

Σημειώνεται ότι όλα τα μέλη του ΔΣ πληρώνονται, είτε με μισθό, είτε αποζημιώνονται αναλόγως του αριθμού των συνεδριάσεων στις οποίες παρίστανται.