Ανοιχτό το ενδεχόμενο δόλου για το φιάσκο της Κυριακής αφήνουν συνεργάτες του υποψηφίου προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με το ενημερωτικό τους σημείωμα που έδωσαν στην δημοσιότητα με τίτλο «8 αλήθειες για την εκλογή προέδρου της ΝΔ», ύστερα από τις αναφορές που προηγήθηκαν από Ντόρα Μπακογιάννη και Ανδρέα Παπαμιμίκο που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο «σαμποτάζ»!

Στη δημοσιότητα έδωσαν επίσης οι συνεργάτες του και 17 email από το γραφείο του προς την εταιρεία που είχε αναλάβει την διοργάνωση την εκλογών και την ΚΕΦΕ, με τα οποία προειδοποιούσε για τα τεχνικά προβλήματα και ζητούσε εξηγήσεις.

«1η αλήθεια» κατά τους συνεργάτες του είναι συγκεκριμένα ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την πρώτη στιγμή, επανέλαβε τις αδυναμίες της διαδικασίας ανοιχτής εκλογής Προέδρου της ΝΔ, που είχε διατυπώσει από το 2009,αλλά δεν εισακούστηκε.

«2η αλήθεια» αναφέρουν ότι είναι πως έγκαιρα, στις 13 Οκτωβρίου, ο Β. Μεϊμαράκης εξέφρασε στην ΚΕΦΕ την αγωνία του για την έκβαση της διαδικασίας επισημαίνοντας την ανάγκη να τηρηθούν όλες οι καταστατικές και νόμιμες διαδικασίες για την επιλογή μιας αξιόπιστης εταιρείας.

«Η αγωνία του προσέκρουσε στην αντίδραση των συνυποψηφίων του οι οποίοι όχι μόνο τον κατέκριναν αλλά και απαίτησαν “ να περιοριστεί αυστηρά στα καθήκοντα του Προέδρου της ΚΟ και να αποφύγει να περάσει το κατώφλι της ΚΕΦΕ γιατί θα θεωρηθεί ως παρέμβαση...” υποστηρίζει η πλευρά Μεϊμαράκη στο οποίο προσθέτει: «Κατόπιν τούτου από πολιτική ευθιξία, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άφησε την απόλυτη ευθύνη, όπως προβλέπει το Καταστατικό,στην ΚΕΦΕ και στον Πρόεδρό της και Γραμματέα της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Παπαμιμίκο».

«3η αλήθεια», είναι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δια του εκπροσώπου του και του τεχνικού του συμβούλου στην ΚΕΦΕ απέστειλε 17 email «επισημαίνοντας διορατικ��, προβλήματα και αδυναμίες και εκφράζοντας αγωνία για την επίλυση τους από την αρμόδια για όλα ΚΕΦΕ».

«4η αλήθεια» ότι κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι έχει τις ίδιες ανησυχίες κι αυτός και πρέπει να απευθυνθούν στην ΚΕΦΕ, που είναι η αρμόδια με βάση το καταστατικό κι έχει την πολιτική ευθύνη.

«5η αλήθεια» ότι αποδέχθηκε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθεσαν οι συνυποψήφιοί του προκειμένου να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η διαδικασία και να διασφαλιστεί η άψογη λειτουργία της εσωκομματικής διαδικασίας και η ενότητα του κόμματος, «χωρίς να χρησιμοποιεί τακτικίστικα και επικοινωνιακά τα διαδικαστικά θέματα, όπως έκαναν άλλοι».

«6η αλήθεια» ότι το Σάββατο πριν από τις εκλογές δυστυχώς οι φόβοι που είχε εκφράσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιβεβαιώθηκαν (τα tablets εστάλησαν αργά στα εκλογικά κέντρα χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, δεν εστάλησαν εγκαίρως οι κωδικοί για να ανοίξει το σύστημα, δεν εκπαιδεύτηκαν οι χειριστές και δεν έγινε δοκιμαστική πρόβα και η εταιρεία δεν βασίστηκε στη σωστή τεχνολογική μέθοδο για να λειτουργήσει το σύστημα).

«7η αλήθεια» ότι την Κυριακή το πρωί «με δεδομένη τη παρελκυστική αντίδραση και τελικά την αδυναμία της εταιρίας να ανταποκριθεί, συμφωνήθηκε η αναβολή της διαδικασίας». Όπως αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από την ΚΕΦΕ να προχωρήσει σε αναλυτική ενημέρωση προκειμένου να εξηγήσει τι έχει συμβεί, αλλ�� η ΚΕΦΕ αρνήθηκε και οι συνυποψήφιοί του , που ήταν πλήρως ενημερωμένοι, σύμφωνα με τα πρακτικά, έβγαλαν τις καταγγελτικές τους ανακοινώσεις.

«8η αλήθεια» υποστηρίζουν ότι είναι το γεγονός ότι «ένα σοβαρό τεχνικό θέμα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί με ευθύνη της ΚΕΦΕ μετεξελίχτηκε σε πολιτικό ζήτημα, διότι οι τρεις συνυποψήφιοι συντονισμένα επεδίωξαν να το χρησιμοποιήσουν προκειμένου να χρεώσουν την απόλυτη ευθύνη στον εκτελούνται καθήκοντα Προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη ,παρότι οι ίδιοι σε πρότερο χρόνο του είχαν ρητά απαγορεύσει να εμπλέκεται στα διαδικαστικά θέματα αναγνωρίζοντας την απόλυτη αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ».

Το συμπέρασμα κατά τους συνεργάτες του είναι ότι «ο κ. Μεϊμαράκης καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κράτησε χαμηλούς τόνους, δεν εστράφη εναντίον των συνυποψηφίων του, παρότι δέχθηκε αήθεις επιθέσεις, επεδίωξε με αγωνία να προστατεύσει τη διαδικασία, αρνήθηκε να συμμετέχει σε δημόσια αντιπαράθεση (ντιμπέιτ), για να μην πληγωθεί η παράταξη» και υπηρέτησε με συνέπεια την ΕΝΟΤΗΤΑ της παράταξης».

Γεγονός που ισχυρίζονται ότι «τον κατέστησε φαβορί για τη νίκη» και ως εκ τούτου, «ο μόνος που δεν θα είχε κανέναν λόγο, είτε ως εν ενέργεια Πρόεδρος είτε ως υποψήφιος Πρόεδρος να υπονομεύσει τη δημοκρατική διαδικασία ήταν αυτός».

Το ενημερωτικό σημείωμα ότι καταλήγει με την επισήμανση ότι «ανεξαρτήτως από το αν το φιάσκο της περασμένης Κυριακής οφείλεται σε δόλο ή ανικανότητα κάποιων, αυτό που τώρα προέχει δεν είναι η απόδοση ευθυνών (αυτό μπορεί να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο), αλλά η ολοκλήρωση της διαδικασίας με αδέκαστο τρόπο και το ταχύτερο δυνατόν. Για να μείνει η Παράταξη ενωμένη και να ξεκινήσει άμεσα η ανασύνταξή της».

​​