​«Δεν έχουμε συμφωνία στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτά και ελπίζουμε να έχουν νομοθετηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου». Αυτό δήλωσε ο γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, σχολιάζοντας την πορεία των συνομιλιών της ελληνικής-κυβέρνησης με τους εταίρους.
Ο κ.Μοσκοβισί αναγνώρισε ότι μετά το τελευταίο Eurogroup έχει γίνει πολλή δουλειά, επισημαίνοντας ωστόσο την ανάγκη υλοποίησης επιπλέον μεταρρυθμίσεων.
Στο ερώτημα του ανταποκριτή του Star Channel στις Βρυξέλλες, Θ.Αθανασίου "γιατί, όπως δείχνει και η έκθεση της Κομισιόν για την απασχόληση, όλοι οι δείκτες στην Ελλάδα έχουν επιδεινωθεί παρά τα σκληρά μέτρα και η χώρα δεν βλέπει φως μετά από 6 χρόνια ύφεσης", ο κ.Μοσκοβισί απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα, λέγοντας με νόημα πως «δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση... Έγιναν μεταρρυθμίσεις και θα γίνουν και άλλες».
Πηγή της Κομισιόν δήλωσε στο Star πως οι Θεσμοί έδωσαν μια λίστα με μέτρα και προτάσεις από την Ελλάδα, η οποία θα εξεταστεί στο Euro Working Group της Πέμπτης και δεν αποκλείεται αυτή αργότερα να υιοθετηθεί.