Μια μίνι-ανάλυση των 4 υποψηφίων αρχηγών της ΝΔ έκανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Real FM.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Ξέρει το κόμμα καλά, ξέρει την οργάνωση καλά. Πρέπει να ελέγξει λίγο τον παρορμητισμό του και τα “γαλλικά”. Λιγότερη χρήση δεν βλάπτει. Αν το κόμμα, αυτήν την στιγμή, πρέπει να μείνει ενωμένο, η μόνη πιθανότητα να μείνει είναι υπό τον Μεϊμαράκη. Για να χάσει, πρέπει να κάνει πολλά λάθη».

Απόστολος Τζιτζικώστας: «Είναι πολύ ωραίο βερίκοκο, αλλά δεν μπορείς να το φας τον Φεβρουάριο. Είναι Φεβρουάριος ακόμα γι’ αυτόν. Είναι καλής δομής, αλλά είναι παρά πολύ νωρίς. Νομίζω ότι το παιδί αυτό “καίει” τώρα το χαρτί του για αύριο. Ωραία προσωπικότητα, είναι έξυπνος αλλά “άγουρος”. Δεν παύει να είναι μία από τις προσωπικότητες της νέας γενιάς, αυτό να το ξεκαθαρίσουμε».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα μπορούσε να παίξει έναν ευρύτερο ρόλο, αν δεν ήταν τόσο ακραίος νεοφιλελεύθερος. Αυτό φοβίζει τη βάση, ιδιαίτερα της περιφέρειας. Ταυτίστηκε παρά πολύ με τη σκληρή πλευρά της τρόικα. Ήταν μια επιλογή του. Είναι αξιόλογος. Έχει μάθει καλά τα γράμματα μέσα στην οικογένεια. Τον αδικεί η εν γένει συμπεριφορά προς τη Ντόρα και της Ντόρας προς εκείνον πριν από 4 χρόνια. Έδειξε σοβαρότητα τις μέρες της κρίσης που ο καθένας έβριζε τον άλλον και δεν ανακατεύτηκε».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Είναι πανέξυπνος, ίσως στα όρια του πανούργου. Όμως, έχω την αίσθηση, ότι αυτοί οι λαρυγγισμοί, αυτές οι υπερβολές και αυτός ο υπερθετικός βαθμός του αφαιρούν πάρα πολλά και να θέλει κάποιος να τον δει με σοβαρότητα, δεν νομίζω ότι μπορεί».

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών που ζήτησε να συγκληθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι «ο διάλογος δεν κάνει ποτέ κακό». Παράλληλα, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να διευρυνθεί και είπε μάλιστα ότι ο Αλέξης Τ��ίπρας «παίζει με τη Φώφη Γεννηματά»!

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη ΝΔ είπε πως τώρα «περισσότερο από ποτέ χρειάζεται μια σύναξη των δημογερόντων. Όσοι αποτελούμε ένα κομμάτι του κόμματος ιστορικά να μιλήσουμε, να δούμε τι πρέπει να γίνει αλλιώς αφήνουμε τον Τσίπρα να μακροημερεύει».

Τέλος, ο ίδιος εξέφρασε ανοικτά την προτίμησή του στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη: «Είναι αστείο το να συλλειτουργήσεις με κάποια ανώριμα πράγματα. Πρόκειται να στείλεις το παιδί σου στην Αμερική και σου λένε "είναι νέο παιδί ο κυβερνήτης". Δεν θα αισθανθείς άκομψα; Δεν θα ήθελες να έχει μια πείρα; Πας να χειρουργήσεις τη μάνα σου. Δεν θα ήθελες έναν έμπειρο χειρουργό αντί για έναν που μόλις βγήκε από το πανεπιστήμιο; Εκεί που είναι τώρα η ΝΔ χρειάζεται μία εμπειρία».