​Για… χάσμα γενεών στη ΝΔ έκανε λόγο ο γραμματέας του κόμματος, Α. Παπαμιμίκος, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Κάποιοι, ανάλογα με την ηλικία που έχουν, θεωρούν ότι η ΝΔ είναι φέουδό τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαμιμικός, χωρίς όμως να αναφερθεί σε ονόματα και πρόσθεσε:

«Άκουσα ότι κάποιος είπε πως ο Παπαμιμίκος κρύβεται σε λαγούμια και θα του κόψει τα πόδια. Ο κ. Παπαμιμίκος είναι εδώ, απλά μέχρι τώρα κράτησε τη θεσμική του ιδιότητα και δεν μίλησε. Εγώ είμαι εδώ και μιλάω, άλλος έχει διαδρομές σε λαγούμια όλο αυτό το διάστημα, να μην δουλευόμαστε. Βλέπω έναν ηλικιακό ρατσισμό. Πειράζει επειδή είμαστε νέοι»;

Μάλιστα υπενθύμισε ότι και το 1996 – 97 όταν η ΝΔ άλλαζε γενιά τα ίδια γίνονταν.

Ο γραμματέας της ΝΔ σημείωσε ακόμα ότι όλοι οι υποψήφιοι εκτός από την ΚΕΦΕ είχαν εκπροσώπους τους και στην Τεχνική Επιτροπή των εκλογών, ενώ άφησε αιχμές και εναντίον του Κ. Μητσοτάκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε την επιστολή με τις υποψίες του για τα τεχνικά προβλήματα στον κ. Μεϊμαράκη και όχι σε εμένα», είπε.

Επιβεβαίωσε ακόμα ότι εδώ και καιρό δεν μιλάει με τον Β. Μεϊμαράκη.

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια ένταση στις σχέσεις μας, αλλά είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα τα ξαναβρούμε», είπε, χωρίς όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί αν εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Μεϊμαράκης.

Όσον αφορά στο φιάσκο της προηγούμενης Κυριακής, ο Α. Παπαμιμίκος επανέλαβε ότι «το πρόβλημα ήταν τεχνικό, αλλά εγώ δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για το τι έχει γίνει, όταν παίρναμε διαβεβαιώσεις μέχρι την παραμονή το βράδυ ότι όλα είναι εντάξει».

«Δεν θέλω να φανταστώ ούτε στο όνειρο μου ότι υπήρξε δάκτυλος από κάποιους να τιναχθεί στον αέρα αυτή η διαδικασία που προβλέπεται από το καταστατικό», τόνισε.

Κατέληξε τέλος ότι ο ίδιος δεν ελέγχεται ούτε από συστήματα, ούτε από μηχανισμούς και έκανε λόγο για τόνους λάσπης που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα.