Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε δημοσίευμα με το οποίο η ΝΔ φερόταν να είχε ζητήσει συνδρομή από το υπουργείο Παιδείας για τη διαδικασία των εκλογών της η ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, στελέχη της ΝΔ προσέγγισαν στελέχη της κυβέρνησης στο υπουργείο Παιδείας για να δουν εάν είναι εφικτό να χρησιμοποιήσουν το σύστημα αυτό, το οποίο διατίθεται από ανεξάρτητο φορέα, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και δεν θα στοίχιζε ακριβά (αν δεν παρεχόταν δωρεάν).

Το εν λόγω σύστημα λειτουργεί ως εξής: η επικοινωνία των Αρχών και των ψηφοφόρων γίνεται μέσω ενός απλού προγράμματος περιήγησης στον Παγκόσμιο Ιστό, ενώ προστατεύεται όπως ακριβώς και οι οικονομικές συναλλαγές μέσω δικτύου. Η ακεραιότητα της ψηφοφορίας είναι μαθηματικά επαληθεύσιμη από τον καθένα μέσω της χρήσης κρυπτογραφίας και χωρίς προσβολή απορρήτου.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τις πληροφορίες του STAR, η προσέγγισε έγινε ανάποδα, δηλαδή από την ΕΔΕΤ προς τη ΝΔ, με τη Συγγρού να απορρίπτει την πρόταση.

Το «γιατί» είναι εύλογο: όπως σχολιάζουν γαλάζια στελέχη, δεν θα ήθελε κανείς να καταλήξει κανένα «δισκάκι» με ονόματα νεοδημοκρατών ψηφοφόρων στα χέρια του Νίκου Φίλη...