​Τη μίνιμουμ πολιτική συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο θέμα του ασφαλιστικού επιζητά η κυβέρνηση, με στόχο να περάσει από τη Βουλή όσο πιο αναίμακτα γίνεται η καυτή μεταρρύθμιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στα σχέδια του Μαξίμου είναι μια διάσκεψη για το ασφαλιστικό υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο, ενδεχομένως το Σάββατο ή την ερχόμενη Τρίτη και μετά, λόγω των ταξιδιών του πρωθυπουργού σε Βρυξέλλες και Παρίσι.

Τίποτα πάντως δεν έχει οριστικοποιηθεί και η τελική ημερομηνία του ραντεβού θα εξαρτηθεί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και από τις εξελίξεις στη ΝΔ και την προθυμία που θα δείξει ο νέος μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος, Γ. Πλακιωτάκης να εμπλακεί σε μια διαδικασία διερεύνησης των δυνατοτήτων πολιτικής συνεννόησης σε κάποια μεγάλα θέματα.

Μάλιστα στο Μαξίμου εκτιμούν ότι αν ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είναι θετικός σε μια τέτοια συνάντηση θα ακολουθήσουν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και το Ποτάμι.

Πάντως, αν το θετικό σενάριο της σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών δεν επαληθευτεί, τότε κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι το Μαξίμου έχει εναλλακτικό σενάριο που προβλέπει συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους προέδρους των κομμάτων κατά μόνας, είτε προσκλήσεις για συμμετοχή στελεχών των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης και διάλογο μ�� την κοινωνία επί των προτάσεων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.