​Την ικανοποίηση του Μαξίμου για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ μετέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Όπως τόνισαν, η προετοιμασία των κυβερνήσεων Ελλάδας – Ισραήλ για την επιτυχή έκβαση της Διακυβερνητικής Συνάντησης που θα γίνει τον προσεχή Ιανουάριο θα ξεκινήσει αμέσως, ενώ χαρακτήρισαν «εποικοδομητική» τη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ, Γ. Στάινιτς.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι κοινός στόχος των δύο κυβερνήσεων είναι να αξιοποιηθεί το άριστο κλίμα μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ για την βέλτιστη αξιοποίηση των κοιτασμάτων που ήδη έχουν βρεθεί και για την προετοιμασία για ενδεχόμενες νέες ανακαλύψεις κοιτασμάτων.

«Υπό αυτό το πρίσμα, η Αθήνα έχει ως στρατηγικό στόχο να δημιουργήσει έναν κόμβο για την αποθήκευση και αξιοποίηση υγροποιημένου αερίου στην Βόρειο Ελλάδα, ενώ παράλληλα ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο δημιουργίας αγωγού από τα κοιτάσματα της Μεσογείου (Κύπρος, Ισραήλ , Αίγυπτος) προς την Ελλάδα και την Ευρώπη», τόνισαν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι η επιλογή του αγωγού, αν τελικά συμφωνηθεί θα αποφασιστεί ενδεχομένως και με γεωπολιτικά κριτήρια, αλλά και με κριτήρια ασφάλειας, δεδομένης της σταθερότητας που επικρατεί στην δυνητική πορεία του αγωγού προς την Ελλάδα.

Τέλος ο Α. Τσίπρας συζήτησε με τον Μ. Νετανιάχου και το ενδεχόμενο συνεργασίας στον τομέα της αφαλάτωσης με στόχο την καλύτερη δυνατή στήριξη των νησιών που έχουν αυξημένες ανάγκες σε νερό για ύδρευση και άρδευση.