Απίστευτο και όμως αληθινό: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά σε μικρότερες δημόσιες δαπάνες στον προϋπολογισμό, χάρη στις…. απεργίες! Πέρα από το κωμικοτραγικό, ότι εμφανίζεται να παραδέχεται η ίδια ότι η πολιτική της θα είναι τόσο «λαοπρόβλητη» ώστε να βγάλει τους εργαζόμενους στους δρόμους, είναι ασφαλώς και ολότελα κυνικό να υπολογίζει στις απεργίες, για να διαβεβαιώσει ότι θα μειώσει τις δημόσιες δαπάνες.

Αυτό δηλαδή που δεν μπόρεσε να κάνει η κυβέρνηση με τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να μειώσει το κόστος λειτουργίας του δημόσιου τομέα, το οποίο για να καλυφθεί έχει οδηγήσει σε αβάσταχτες φορολογικές επιβαρύνσεις στον ιδιωτικό τομέα ως γνωστόν, υπολογίζει ότι θα το πετύχει με τις… παρακρατήσεις από την μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων για τις ημέρες απεργίας! Και αυτό υπολογίζει μάλιστα ότι θα συμβεί το 2016 σε μεγαλύτερο βαθμό από το 2015, καθώς εκτιμά προφανώς ότι η πολιτική της θα τύχει... θερμής υποδοχής.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει για το 2016, στον κωδικό 3243 «Έσοδα από την περικοπή αποδοχών υπαλλήλων λόγω απεργιών κλπ», το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η αντίστοιχη εκτίμησ�� για το 2015 είναι ότι οι παρακρατήσεις θα ανέλθουν στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Εκτιμά δηλαδή ότι οι παρακρατήσεις για τις απεργίες την επόμενη χρονιά, θα είναι κατά 30% αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη! Πάντως, είναι μικρότερες από το 2014, καθώς, όπως αναφέρεται, οι περικοπές στην μισθοδοσία για τον συγκεκριμένο λόγο άγγιξαν τα 18 δισ. ευρώ, λόγω των κινητοποιήσεων επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Κινητοποιήσεις τις οποίες στήριξε ένθερμα τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως γνωστόν. Αυτό που μένει τώρα ��ίναι να υποστηρίξει η Κουμουνδούρου ότι προσέφερε με την ενθάρρυνση των απεργιών υπηρεσίες στην εθνική οικονομία και στην εξοικονόμηση δημοσίων πόρων! Ίσως έτσι να εξηγείται και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε πρόσφατα τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ…

​​