Μπορεί οι τόνοι –μετά τη χθεσινή «πυροσβεστική» συνεδρίαση της ΚΟ- να έπεσαν στη ΝΔ, ωστόσο η ανησυχία για τις εκλογές ακολουθεί... αντίθετη πορεία!

Ο στόχος για εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου θεωρείται πολύ δύσκολος, ενώ ήδη ήρθε το πρώτο «όχι» από τις έμπειρες και αξιόπιστες εταιρείες, αφού η Singular Logic απάντησε αρνητικά.

Η ΝΔ προσπαθεί να βρει λύση σε γρίφο για (πολύ) δυνατούς λύτες αφού εκτιμάται ότι η διαδικασία με το ηλεκτρονικό σύστημα θα κοστίσει τουλάχιστον 1,5 εκ. ευρώ, την ώρα που στα γαλάζια ταμεία υπάρχουν μόλις 300.000 ευρώ. Ακόμη κι αν προστεθούν τα 3 ευρώ που θα δώσει κάθε ψηφοφόρος, το ποσό δύσκολα «πιάνεται» (θα πρέπει να προσέλθουν τουλάχιστον 400.000 ψηφοφόροι) .

Η συζήτηση πλέον γίνεται με δύο εταιρείες και πιθανότατα θα συνεδριάσει εκ νέου η ΚΕΦΕ καθώς ο στόχος ήταν μέχρι αύριο να έχει λήξει το θέμα της εταιρείας που θα αναλάβει τη διαδικασία.

Την ίδια ώρα, έχουν εμφανιστεί και άλλες προτάσεις από στελέχη, βουλευτές και πρώην υπουργούς του κόμματος.

Χαρακτηριστική είναι η πρόταση του Θεόδωρου Ρουσόπουλου που προτείνει να εγκαταλειφθεί η ιδέα του ηλεκτρονικού συστήματος και να γίνουν οι εκλογές μέσω καταλόγων από τις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ. «Την Κυριακή γίνονται εκλογές με βάση αυτούς τους καταλόγους χειρόγραφα. Τη Δευτέρα και την Τρίτη τα ονόματα των ψηφοφόρων περνάνε σε ηλεκτρονική μορφή. Χρειάζονται καμιά εκατοστή ηλεκτρονικοί υπολογιστές – τους οποίους διαθέτει το κόμμα – και άλλοι τόσοι εθελοντές. Έτσι μέσα σε δευτερόλεπτα θα βρεθούν τυχόν διπλοψηφίσαντες και θα διαγραφούν» επισημαίνει ο πρώην υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από την άλλη, ο Νίκος Δένδιας πρότεινε την πραγματοποίηση τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας πριν την εκλογή αρχηγού, την οποία οριοθέτησε χρονικά τον Απρίλιο του 2016.