​Προειδοποίηση ότι κινδυνεύει η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας έστειλε μέσω της εκπομπής του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm ο πρώην αντιπρόεδρος του κόμματος και επί σειρά ετών υπουργός, Γ. Βαρβιτσιώτης.

«Με ιδιαίτερη θλίψη παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν. Πράγματα πρωτόγνωρα για τη ΝΔ. Πολλές φορές είχαμε κάνει εκλογές, αλλά δεν είχαμε φτάσει στο σημείο στο οποίο έχει φτάσει σήμερα η όλη εικόνα. Όλοι, και οι τέσσερις υποψήφιοι και δεν ξέρω πόσοι άλλοι, ομιλούν περί ενότητας και όλοι κάνουν τα πάντα για να μην υπάρξει ενότητα. Λυπάμαι που θα το πω... Έγινε το ατύχημα αυτό, κάποιος δεν έπρεπε να πληρώσει; Κάποιος δεν ήταν υπεύθυνος; Ο κ. Παπαμιμίκος δεν ήταν πρόεδρος της επιτροπής; Ο κ. Μεϊμαράκης δεν μπήκε προηγουμένως στην επιτροπή και επέστησε την προσοχή για την επιλογή της εταιρείας; Και κανείς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να παραιτηθεί; Τι να σας πω, όλα αυτά με κάνουν να αισθάνομαι αηδία», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης φανερά απογοητευμένος.

Μάλιστα στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε:

«Δεν ομαλοποιείται εύκολα. Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου και δεν κλείνουν εύκολα. Δεν φοβάμαι για διάσπαση. Την βλέπω. Εκτός εάν υπάρξει επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στα κεφάλια των υπευθύνων».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΝΔ σχολίασε επίσης και την απουσία τόσο των Κ. Καραμανλή και Α. Σαμαρά, όσο και του Ε. Μεϊμαράκη από τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

«Δεν απουσίαζαν μόνον αυτοί. Απουσίαζε και ο κ. Μεϊμαράκης, ως δεν όφειλε. Ήταν αρχηγός, επέλεξε τον διάδοχό του και δεν ήρθε να δικαιολογήσει την απόφασή του. Πού βρισκόμαστε; Δεν ξέρω τι να πω. Είχε καθήκον να είναι “παρών”. Τέλος πάντων, τώρα αυτά είναι ψιλά πράγματα για όσους ασχολούνται με την υπόθεση αυτή», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Εγώ ήμουν υποψήφιος μαζί με τον Έβερτ. Την ίδια ημέρα δήλωσα: “έχασα, είμαι κοντά του”. Ποιος από αυτούς θα το δηλώσει, όχι με λόγια, στην πράξη. Ή θα αρχίσει την άλλη μέρα να υπάρχει μία διαφωνία; Αυτά φοβάμαι».

Αναφερόμενος επίσης στα σενάρια επιστροφής του Κ. Καραμανλή στο προσκήνιο, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε:

Τέλος απευθυνόμενος στους τέσσερις υποψηφίους ο Γ. Βαρβιτσιώτης είπε:

«Θα τους έλεγα ότι πρέπει να παραιτηθούν και οι τέσσερις και να βρουν μία κοινή λύση. Αλλά αυτό βεβαίως δεν πρόκειται να γίνει».