«Σήμερα είναι μια καλύτερη μέρα για τη ΝΔ» είπε ο Γι��ργος Κουμουτσάκος στην εκπομπή Live U του STAR.

Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε αισιόδοξος για τις εξελίξεις στη ΝΔ καθώς -όπως τόνισε- «η ΚΟ έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί με μεγάλη υπευθυνότητα την κατάσταση». Εκτίμησε, ωστόσο, ότι ο δρόμος παραμένει ανηφορικός και δύσκολος για τη ΝΔ, η οποία πάνω απ’ όλα «πρέπει να δώσει λογαριασμό στους πολίτες και τη χώρα».

«Μπορούμε να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη του κόσμου. Κομβικό σημείο είναι να γίνουν οι εκλογές με σωστό τρόπο» διευκρίνισε ο ίδιος, τασσόμενος υπέρ της διεξαγωγής ανοικτού συνεδρίου στη ΝΔ.

Παράλληλα, ο κ.Κουμουτσάκος διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ «θα κάνει πολύ σοβαρή αντιπολίτευση σε όλα τα ζητήματα», ξεκινώντας από τον προϋπολογισμό και το ασφαλιστικό.

Για κατάρριψη ρωσικού μαχητικού: Γιατί δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες και στο Αιγαίο η Τουρκία;

Ο ίδιος, με την εμπειρία και από το πέρασμα (ως εκπρόσωπος Τύπου) από το υπουργείο Εξωτερικών, σχολίασε και τα γεγονότα γύρω από την κατάρριψη του ρώσικου μαχητικού από την Τουρκία.

«Nομίζω ότι η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να επιβεβαιώσει ότι είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή. Ορθώς έγιναν τα τηλέφωνα του κ. Κοτζιά με τον Ρώσο και τον Τούρκο ομόλογό του. Μπορούμε να κάνουμε σκληρή κριτική σε άλλα όμως αυτό ήταν σωστή κίνηση» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος άσκησε κριτική στην Τουρκία, αναρωτώμενος που είναι η αντίστοιχη ευαισθησία της ανάγκης σεβασμού του διεθνούς δικαίου όταν εκείνοι μπαίνουν στον δικό μας εναέριο χώρο.

«Η Ελλάδα πρέπει να τονίσει την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και στο Αιγαίο» κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.