​Μπορεί το τραγούδι να κάνει λόγο για το «Καφενείον η Ελλάς», αλλά σήμερα αποδείχθηκε περίτρανα ότι κάποιοι βουλευτές έχουν μετατρέψει σε πραγματικό καφενείο το ελληνικό κοινοβούλιο.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο βήμα της Επιτροπής Οικονομικών, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός, ήταν ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας.

Εκεί λοιπόν που μιλούσε, μπήκε στην αίθουσα το γκαρσόνι του καφενείου της Βουλής και άρχισε να σερβίρει παραγγελίες που είχε πάρει από βουλευτές, ενώ κάποιοι που δεν είχαν… προλάβει να παραγγείλουν, βρήκαν την ευκαιρία και το έκαναν.

Τότε λοιπόν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μ. Μπαλαούρας έξαλλος με τη συμπεριφορά των συναδέλφων του διέκοψε τον κ. Σταϊκούρα και τους έκανε παρατήρηση.

«Προσβάλλετε τον ομιλητή με το να παραγγέλνετε την ώρα που μιλάει. Δείξτε σεβασμό στον ομιλητή», είπε.

Κάποιοι μάλιστα από τους βουλευτές υπερασπίστηκαν το γκαρσόνι, λέγοντας ότι δεν φταίει εκείνος για την φασαρία, αλλά οι ίδιοι, ενώ ο κ. Βορίδης πρότεινε στον πρόεδρο να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς που είχε καταργηθεί επί Ζωής Κωνσταντοπούλου και να τοποθετηθούν stands με καφέ στις εισόδους της Γερουσίας.

Ο κ. Μπαλαούρας υποσχέθηκε ότι θα το διευθετήσει και ο Χ. Σταϊκούρας συνέχισε την ομιλία του.

Έλα όμως, που οι βουλευτές ��ου βρίσκονταν στην αίθουσα δεν πτοήθηκαν καθόλου από τις παρατηρήσεις του και συνέχισαν τις… παραγγελιές.

Τότε ο πρόεδρος της Επιτροπής διέκοψε και πάλι τον βουλευτή της ΝΔ και είπε:

«Δεν θα το ξαναεπιτρέψω. Να παίρνετε τηλέφωνο να παραγγέλνετε. Η σύσταση πηγαίνει κυρίως στους βουλευτές του δικού μου κόμματος, να σέβεστε τον ομιλητή».