Την ξεκάθαρη θέση ότι «πρέπει να σταματήσουμε τους τρομοκράτες, όχι όποιον ζητά άσυλο» παίρνει ο Προκόπης Παυλόπουλος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αύριο πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ιταλία, υποστήριξε ότι πρέπει να επιδεχθεί «μηδέν ανοχή στους τρομοκράτες αλλά αλληλεγγύη στους πρόσφυγες».

Ο ίδιος, καλεί την Ευρώπη «να υπερασπιστεί τον πολιτισμό της χωρίς να υποκύψει στον φόβο» και τονίζει χαρακτηριστικά: «Στους τρομοκράτες απαντά, κανείς, με τις αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Πρέπει να γίνει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα σε τρομοκράτες και πρόσφυγες πολέμου».

«Η Ελλάδα σέβεται όλες τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, σε ότι αφορά το έλεγχο των τζιχαντιστών ή όποιων άλλων. Μας το αναγνωρίζουν όλοι. Κανείς δεν τόλμησε να μας καταλογίσει οποιαδήποτε μορφή ευθύνης ή έλλειψης προσοχής σε ότι αφορά τα φοβερά αδικήματα των τρομοκρατών» προσθέτει ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος ασκεί σκληρή κριτική για τα φράγματα κατά των προσφύγων που οικοδομούν στα σύνορά τους πολλές χώρες.

Τέλος, απαντώντας στο αν η Ελλάδα έχει εξέλθει της οικονομικής κρίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει πως «η Ελλάδα εξέρχεται της οικονομικής κρίσης με τεράστιο κόστος για τον λαό της, ο οποίος επέδειξε αίσθημα ευθύνης που δεν έχει προηγούμενο, για να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης».