Το ένστικτο της επιβίωσης λειτούργησε τελικά στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, η οποία εξελίσσεται ομαλά και χωρίς την «σφαγή» που αρκετοί περίμεναν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι για τη «για τη ΝΔ η συνεδρίαση της ΚΟ ήταν μία εξαιρετική διαδικασία μετά το φιάσκο της Κυριακής».

kogeniki3.jpg

Παρότι η παραίτηση Μεϊμαράκη θεωρήθηκε αρχικά ότι θα υποδαύλιζε νέο κύκλο έντασης, η παρουσία ��ου κ. Πλακιωτάκη στην θέση του προσωρινού προέδρου φαίνεται να λειτούργησε κατευναστικά και η συζήτηση διεξήχθη σε ανέλπιστα ήρεμους τόνους.

kogeniko.jpgplakios.jpg
ΚΟ της ΝΔ Γ.Πλακιωτάκης

Η «καλή μέρα» βέβαια φάνηκε από την αρχή, όταν εισερχόμενος στην αίθουσα ο προσωρινός πρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης εισέπραξε ένα θερμό χειροκρότημα. Στην έκκλησή του να πέσουν οι τόνοι ανταποκρίθηκαν άμεσα οι κ.κ Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας, όπως και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέχεια. Κοινό σημείο και των τριών είναι ότι άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα, ειδικά ο κ. Γεωργιάδης. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τυπικά το ζήτημα της συνεδρίασης δεν ήταν οι εσωκομματικές εξελίξεις, α��λά ο προϋπολογισμός και τα μέτρα που αυτός συνεπάγεται.

mitsos.jpgadonous.jpg
Κυρ.Μητσοτάκης Αδ.Γεωργιάδης-Κυρ.Μητσοτάκης

ko.jpg
Απ.Τζιτζικώστας

Ζήτημα συνεδρίου που θα προηγηθεί της εκλογής έθεσε ο Νίκος Δένδιας, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ενώ υπέρ του συνεδρίου τάχθηκαν άμεσα ή έμμεσα σύμφωνα με πληροφορίες οι Ο. Κεφαλογιάννη, Ν. Κακλαμάνης, Μ. Χαρακόπουλος, Θ. Καράογλου και Κ. Τσιάρας.

olga.jpgdendiass.jpg

Ο.Κεφαλογιάννη Ν.Δένδιας-Κ.Χατζηδάκης

Ένα δεύτερο ζήτημα που έχει τεθεί είναι το ποιος θα εποπτεύει πλέον της εκλογικής διαδικασίας, εφόσον η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος (ΚΕΦΕ) έχει απαξιωθεί από τα όσα προηγήθηκαν. Μία πρόταση την οποία υποστήριξαν αρκετοί βουλευτές ήταν να υπάρξει μία πενταμελής επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που να εποπτεύσει την εκλογική διαδικασία, έστω και μαζί με την ΚΕΦΕ, σε μία παραλλαγή της πρότασης, για να τηρηθούν οι τύποι.

varvis.jpgkkilis.jpg
Μ.Βαρβιτσιώτης-Κ.Παπακώστα Β.Κικίλιας-Μ.Σπυράκη

Οι «πληγές» από το φιάσκο της Κυριακής φάνηκε πάντως ότι δεν έχουν κλείσει, με το θέμα αυτό να συζητείται εντός και εκτός της αιθούσης της Γερουσίας, όπου έγινε η συνεδρίαση, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε «μεγάλο στοίχημα» πλέον για τη ΝΔ τη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας.

doritsa.jpg
Ν.Μπακογιάννη

kogeniko2.jpgdora.jpg

ΚΟ της ΝΔ Γ.Κουμουτσάκος

Η συνεδρίαση συνεχίζεται πάντως και μένει να αποδειχθεί αν θα κυλίσει παραδόξως ομαλά μέχρι τέλους, παρά τις «πολεμοχαρείς» προβλέψεις πριν την έναρξή της.

Ρεπορτάζ Αλέξανδρος Διακόπουλος

Δείτε επίσης:

Πώς «καπέλωσαν» τον παρ’ ολίγον… πρόεδρο Παπαμιμίκο!

Τζιτζικώστας: Συνάντηση των υποψηφίων για να πέσουν οι τόνοι

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο

Πλακιωτάκης προς υποψήφιους αρχηγούς: Χαμηλώστε όλοι τους τόνους

ΔΕΝ πήγαν Καραμανλής, Σαμαράς και Μεϊμαράκης στην συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI