Χωρίς τους κυρίους Καραμανλή, Σαμαρά και Μεϊμαράκη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας το βράδυ της Τρίτης, μετά την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών.

Στην παρθενική του ομιλία ως αντιπρόεδρος και «προσωρινός πρόεδρος» της ΝΔ ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ζήτησε από τους υποψήφιους προέδρους να χαμηλώσο��ν τους τόνους.

Ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατό, προτείνοντας ως καταλληλότερη ημερομηνία την 13η Δεκεμβρίου.

Ο ίδιος ζήτησε συμφωνία των υποψηφίων για τη δεοντολογία- κατά της πρότασης συναίνεσης από Τσίπρα.

«Όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνουν ότι χρειάζεται επανεκκίνηση. Η εκλογή νέου προέδρου θα διασφαλίσει την ενότητα του κόμματος» υποστήριξε, ενώ ζήτησε να υπάρξει κώδικας δεοντολογίας με δύο μόνο άρθρα για τις εσωκομματικές εκλογές: «1. Δεν προσωποποιούμε τι διαφορές μας. 2. Δεν αναμειγνύουμε πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος».

Ζήτησε επίσης να ενώσουν από τώρα τις δυνάμεις τους και οι τέσσερις υποψήφιοι με κοινούς στόχους: «α. Την ισχυρή μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη β. Την μαζική προσέλευση των πολιτών στις κάλπες γ. Την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στη ΝΔ».

«Η 13η Δεκεμβρίου θα είναι ημέρα αναγέννησης, ανάτασης και ενότητας της ΝΔ», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «σε μια πολύ τεταμένη περιοχή και εποχή, �� χώρα δοκιμάζεται».

Όσον αφορά την τελευταία πρόταση συναίνεσης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε: «Ένας ανίκανος πρωθυπουργός ζητά συναίνεση, δηλαδή συνενοχή σε ένα αδιέξοδο δρόμο».

Ρεπορτάζ Αλέξανδρος Διακόπουλος

Δείτε περισσότερα για την ΚΟ της ΝΔ στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR