Να χαμηλώσουν όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί τους τόνους (εκ των οποίων πάντως απουσίαζε ο Β. Μεϊμαράκης) ζήτησε στην παρθενική του ομιλία ��ς αντιπρόεδρος και «προσωρινός πρόεδρος» της ΝΔ ο Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ευχαριστώντας «από καρδιάς» τον κ.Μεϊμαράκη, του οποίου έπλεξε το εγκώμιο.

«Αποδέ��θηκα με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου μου και των υποχρεώσεών μου την πρόταση του προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η πρόταση είναι ιδιαίτερα τιμητική και έχει σημασία, ότι προέρχεται από ένα ιστορικό στέλεχος της παράταξης με μεγάλη προσφορά, που δεν δίστασε να αναλάβει το κόμμα σε δύσκολη συγκυρία και να το κρατήσει όρθιο» τόνισε.

Σχετικά με την αναβολή των εκλογών, ο κ.Πλακιωτάκης ανέφερε ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων στελεχών του κόμματος και της εταιρείας που ανέλαβε την διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών ζήσαμε ένα οργανωτικό "φιάσκο", το οποίο έπληξε την εικόνα και το κύρος της παράταξης, ενώ παράλληλα πλήγωσε τα στελέχη και τη βάση της ΝΔ».

«Δυστυχώς αντί να σταθούμε όλοι μας στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος συμμετείχαμε σε ένα "γαϊτανάκι" αντιπαράθεσης και εσωστρέφειας, που μόνο κακό κάνει στο κύρος και στην πληγωμένη εικόνα της παράταξής μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ.Πλακιωτάκη ευθύνη έχουν όλοι στη ΝΔ, γιατί δεν κατόρθωσαν να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών του κόμματός.

«Το να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλον, θεωρώ ότι είναι εύκολο και αδιέξοδο. Το ζητούμενο σε αυτή την κρίσιμη ώρα είναι να πρυτανεύσει η λογική και να διασφαλίσουμε την ενότητά μας. Για τον λόγο αυτό, ζητώ από όλους και κυρίως από τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους να χαμηλώσουν τους τόνους, ώστε να ξεφύγει η παράταξή μας από το τέλμα και το αδιέξοδο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο ίδιος επισήμανε πάντως, ότι εμπιστεύεται την ΚΕΦΕ και διαβεβαίωσε ότι δεν θα λειτουργήσει ως αντιπρόεδρος και προσωρινός πρόεδρος του κόμματος, αλλά ως... στρατιώτης της παράταξης.

Ρεπορτάζ Αλέξανδρος Διακόπουλος

Δείτε επίσης:

ΔΕΝ πήγαν Καραμανλής, Σαμαράς και Μεϊμαράκης στην συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ

Που είναι οι βουλευτές ΟΕΟ; Τρεις και ο κούκος στην έναρξη της ΚΟ της ΝΔ

Καταιγιστικές Εξελίξεις ΝΔ: Παραιτήθηκε ο Παπαμιμίκος