​Μετά την παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη από την προεδρία του κόμματος, με δηλώσεις του και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, όχι όμως και από τη θέση του γραμματέα του κόμματος.

«Κωλύομαι να προεδρεύω της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής από εδώ και στο εξής. Αναλαμβάνω το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης που μου αναλογεί». Αυτό δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, αναφερόμενος στο φιάσκο της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του κόμματος, η αποφόρτιση του κλίματος, όπως και η γρήγορη ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εκλογή προέδρου, τόνισε ο ίδιος.

«Θέλω για ακόμη μία φορά να ζητήσω μία προσωπική συγγνώμη από τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ για την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος» τόνισε ο κ.Παπαμιμίκος.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ, αν ο κ.Παπαμιμίκος είχε δηλώσει παραίτηση από την θέση του γραμματέα του κόμματος, θα έπρεπε να διεξαχθεί συνέδριο για την εκλογή νέου γραμματέα, γεγονός που θα πήγαινε πολύ πίσω τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα.

Ο κ.Παπαμιμίκος,αντιδρώντας στην απόφαση του κ.Μεϊμαράκη να ορίσει μεταβατικό πρόεδρο τον κ.Πλακιωτάκη, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό της Συγγρού, δήλωσε «κώλυμα», κάτι ισάξιο δηλαδή της παραίτησης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, εκτός από μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος αναλαμβάνει και πρόεδρος της ΚΕΦΕ!

Δείτε επίσης:

Ανδρέας Παπαμιμίκος: Ποιος είναι ο άνθρωπος που έβαλε «φωτιά» στη Νέα Δημοκρατία

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στη ΝΔ στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR