Παραιτήθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πριν από λίγο από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, σε δηλώσεις του έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού.
Ο κ. Μεϊμαράκης παραδίδει την μεταβατική προεδρία του κόμματος στον αντιπρόεδρο του κόμματος από σήμερα το πρωί Γιάννη Πλακιωτάκη.
«Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι σχηματοποιείται μία επίθεση στο πρόσωπό μου, πολλές φορές χυδαία, ανήθικη, που πάντως δεν συνάδει με το νεοδημοκρατικό ήθος και ύφος και επειδή έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι πάρα πολύ πληγωμένοι και μόνο αυτούς σκέφτομαι, για να εκτονώσω και να αποκλιμακώσω αυτή την ένταση, όπως γνωρίζετε όρισα το πρωί αντιπρόεδρο τον κ. Γ. Πλακιωτάκη, ο οποίος έχει προταθεί και εξελέγη ομοφώνως από τον κ. Σαμαρά Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Του παραδίδω την μεταβατική προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζοντας να είμαι υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μεϊμαράκης.
Σχετικά με το από ποιον εκπορεύονται αυτές οι επιθέσεις, απάντησε σε σχετική ερώτηση: «Νομίζω ότι όλοι το έχετε δει, το έχετε καταλάβει, και για αυτό ακριβώς, για να εκτονώσω (την ένταση) παραδίδω την μεταβατική προεδρία του κόμματος».
Για τον αν έχει ευθύνη ο κ. Σαμαράς, αρνήθηκε πάντως να απαντήσει και αρκέσθηκε να πει ότι έχει τοποθετηθεί.
Εντύπωση προκάλεσε το ότι ο απερχόμενος πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παρευρεθεί στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 7 μ.μ. «Θα το συνεκτιμήσω, ανάλογα με το τι υπηρετεί την ενότητα του κόμματος» τόνισε.

ΒΙΝΤΕΟ mega