​Το μεσημέρι της Τρίτης συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ασφαλιστικό, παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων, Τάσου Πετρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Κατρούγκαλος τόνισε ότι σκοπός είναι η αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να διασφαλίζεται ο αναδιανεμητικός του χαρακτήρας και να γίνει πιο ορθολογικό και δίκαιο για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητά του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο σχεδιασμό για το ασφαλιστικό σύστημα περιλαμβάνονται τα εξής σημεία:

- Καθιέρωση εθνικής σύνταξης με «ρήτρα ανάπτυξης», που θα χορηγείται σε όλους όσοι έχουν τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης. Αυτό σημαίνει ότι σύνταξη θα παίρνουν όλοι, ακόμα και οι μακροχρόνια άνεργοι. Στην εθνική σύνταξη προστίθεται η αναλογική σύνταξη με ενιαίο συντελεστή αναπλήρωσης επί του μισθού ή του εισοδήματος.

- Οι εισφορές θα υπολογίζονται ανάλογα με το μισθό ή το εισόδημα.

- Ενιαίοι κανόνες για τον υπολογισμό των συντάξεων όλων των ασφαλισμένων.

Μετά την ενημέρωση του υπουργού η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας συνεχίστηκε και ασχολήθηκε με άλλα ζητήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος περίπου στα μέσα του Δεκε��βρίου, με αντικείμενο την πορεία προς το Συνέδριο και τις πολιτικές εξελίξεις.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR