​Πλήρη κάλυψη στον Π. Λάμπρου παρείχε την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

«Τον Λάμπρου μου τον γνώρισε ομάδα βουλευτών σε επίσκεψη που είχαν κάνει στο υπουργείο, ως τον άνθρωπο που θα μπορούσε να προσφέρει στον κατευνασμό των εντάσεων. Τον έκρινα ως σοβαρό, μετρημένο και λογικό και σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ χρήσιμος», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος και συνέχισε:

«Του ανέθεσα να πάει στις φύλακές να επισκέπτεται κρατουμένους εκεί που υπάρχουν εξεγέρσεις. Άρχισε να επισκέπτεται φυλακές όλης της χώρας σε μια ��ροσπάθεια να σβήνει τις εντάσεις και συζητούσε στη γλώσσα τους για να είναι αποτελεσματικός. Οι επαφές του Παναγιώτη Λάμπρου δαιμονοποιήθηκαν κακώς. Επί Κανελλόπουλου (το 1990) και Βενιζέλου (το 1996) ο αντίστοιχος Λάμπρου ήμουν εγώ»!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ακόμα ότι από τα ανυπόγραφα σημειώματα που λάμβανε τόσο ο ίδιος, όσο και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης, γνώριζαν και οι δύο τι συμβαίνει στις φυλακές και ξεκαθάρισε ότι από αυτά δεν προκύπτει ότι ο Λάμπρου ξεσήκωνε τους κρατουμένους.

«Τα κυριότερα ζητήματα των κρατουμένων δεν έγιναν δεκτά στο νομοσχέδιο που ακολούθησε», είπε.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες Πανούση για απειλές εναντίον της ζωής του, ο κ. Παρασκευόπουλος, είπε ότι είχε λάβει ενημερωτικά σημειώματα με απειλές τόσο προς το πρόσωπό του, όσο και προς τον Γ. Πανούση, τις οποίες όμως δεν θεώρησε σημαντικές. Σημείωσε μάλιστα ότι όλα αυτά τα σημειώματα τα κατέστρεψε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στην κόντρα που είχε με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«Η πρώτη κόντρα μας ήταν γιατί ο Πανούσης είχε δηλώσει ότι θα δολοφονηθεί κρατούμενος. Η δεύτερη για την ανακοίνωση που έβγαλαν οι Πυρήνες που κατηγορούσαν και τους δυο μας για εισβολή στις φυλακές. Ο Πανούσης, τότε, είχε βγάλει ανακοίνωση που έλεγε ότι ο υπεύθυνος κρύβεται και ήταν σαν να με φωτογράφιζε γιατί και οι Πυρήνες έλεγαν ότι ο υπεύθυνος κρύβεται. Ό��αν με ρώτησε ο Πανούσης γιατί δεν διέψευσα του είπα ότι το υπουργείο δεν μπορεί να κάνει διάλογο και του είπα ότι στη δική του ανακοίνωση δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τον όρο ο υπεύθυνος που κρύβεται, γιατί με στοχοποιεί», είπε.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο κ. Πανούσης του είχε πει πως ο Λάμπρου συντόνιζε τους κρατούμενους παρά έσβηνε φωτιές.

Τέλος ερωτηθείς για τη μήνυση που κατέθεσε πριν λίγες μέρες, σημείωσε ότι έγινε γιατί η κυβέρνηση ανησυχούσε ότι μπορεί να εμφανίζονταν στον Τύπο έγγραφα μυστικών υπηρεσιών που θα προκαλούσαν προβλήματα στη χώρα.