​Επίσκεψη στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη και την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, όπου θα πραγματοποιήσει συνομιλίες υψηλού επιπέδου σε μια κρίσιμη στιγμή για τη Μέση Ανατολή.

Στο ταξίδι του θα τον συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, ο υπουργός Μεταφορών, Χ. Σπίρτζης, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ο. Γεροβασίλη.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στόχος του ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Ισραήλ είναι η διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες και ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και της τεχνολογίας.

Επίσης θα προωθηθεί η σύγκληση Τριμερούς, Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στα π��ότυπα της αντίστοιχης με την Αίγυπτο, ενώ θα συζητηθεί και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Α. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μ. Νετανιάχου, τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρ. Ριβλίν και άλλους αξιωματούχους.

Την Πέμπτη, κατά την επίσκεψή του στην Παλαιστίνη, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μ. Αμπάς και θα επιβεβαιώσει τις παραδοσιακά θερμές σχέσεις του ελληνικού και παλαιστινιακού λαού.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηγέτης των Παλαιστινίων αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα στις 21 και 22 Δεκεμβρίου.

Ο Α. Τσίπρας θα επισκεφθεί και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.