​Βαρύ κι ασήκωτο αναμένεται το κλίμα σήμερα στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, που θα γίνει με φόντο το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής που ποτέ δεν έγιναν λόγω τεχνικών προβλημάτων, ενώ νωρίτερα θα προηγηθεί και νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Η παταγώδης αποτυχία να ολοκληρωθεί η διαδικασία την Κυριακή έφερε στην επιφάνεια«μίση» και «πάθη» που είχαν μείνει καλά κρυμμένα πίσω από τις κλειστές πόρτες της Συγγρού, με τους υποψηφίους προέδρους να ανταλλάσσουν πυρά και αλληλ��κατηγορίες για το ποιος ευθύνεται για το φιάσκο που παρακολουθήσαμε.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, ο γραμματέας της ΝΔ και πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Α. Παπαμιμίκος, ο οποίος φέρει και την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών στελεχών του κόμματος, που ζητάνε μετ΄ επιτάσεως την παραίτησή του, κάτι που όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει, παρά το γεγονός ότι κατά γενική ομολογία διαδραμάτισε τον ρόλο του… «μπουρλοτιέρη» που απειλεί να ανατινάξει στον αέρα τη Συγγρού.

Και οι υποψήφιοι πρόεδροι πάντως δεν φαίνονται πρόθυμοι να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Ενδεικτικό του οριακού σημείου στο οποίο βρίσκονται οι σχέσεις τους είναι και η σφοδρή αντιπαράθεση που είχαν το βράδυ της Δευτέρας ο Ε. Μεϊμαράκης και ο Α. Γεωργιάδης στην εκπομπή του Star «Στον ενικό» και στον Ν. Χατζηνικολάου, με τον πρόεδρο της ΝΔ να ζητά για μια ακόμα φορά από τον Α. Σαμαρά να πάρει δημόσια θέση για όσα γίνονται, αλλιώς θα παραιτηθεί.

Στην αντίπερα όχθη πάλι, ρόλο ειρηνοποιού προσπαθούν να παίξουν αρκετοί βουλευτές, ανάμεσά τους η Ντ. Μπακογιάννη και ο Ν. Κακλαμάνης, οι οποίοι κάλεσαν όλες τις πλευρές να ρίξουν τους τόνους και να σταματήσουν τις προσωπικές επιθέσεις, προειδοποιώντας ότι η ενότητα του κόμματος κρέμεται από μια κλωστή.