Την παραίτησή του από μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ έχει έτοιμη -όπως όλα δείχνουν- ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος όπως ξεκαθάρισε περιμένει ένα ��νεύμα» από τον Αντώνη Σαμαρά, αφού ξεκαθάρισε ότι θα αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος αν ο πρώην πρωθυπουργός δεν πάρει δημόσια θέση για το αν τον στηρίζει ή όχι.

Ο κ. Μεϊμαράκης ήδη, πάντως, όρισε τον γραμματέα της ΚΟ Ιωάννη Πλακιωτάκη ως αντιπρόεδρο του κόμματος και πλέον ανοίγει ορθάνοικτα ο δρόμος για την παραίτησή του και την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον κ. Πλακιωτάκη.

Αν ο κ. Μεϊμαράκης παραιτηθεί, αυτό αναμένεται να γίνει ως το βράδυ, πιθανόν πριν και τη συνεδρίαση της ΚΟ που είναι προγραμματισμένη για τις 19.00.

Καυτό παρασκήνιο: Η «ντρίμπλα» για να μη γίνει ο Παπαμιμίκος μεταβατικός πρόεδρος

Όλα ��α είχαν, εν τω μεταξύ, στη ΝΔ, αυτό τους έλειπε: να γίνει πρόεδρος του κόμματος ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, τον οποίο δείχνουν (σχεδόν) όλες οι πλευρές ως τον υπεύθυνο του φιάσκου που πρέπει να παραιτηθεί!

Κι όμως το σενάριο αυτό ήταν υπαρκτό και αποφεύχθηκε με την «ντρίμπλα» Μεϊμαράκη να ορίσει αντιπρόεδρο τον κ. Πλακιωτάκη.

Όπως τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM, σε περίπτωση που ο κ. Μεϊμαράκης όντως αποχωρήσει από την προεδρία, τό��ε την μεταβατική προεδρία του κόμματος θα έπρεπε να αναλάβει ο αντιπρόεδρος του κόμματος.

«Δεδομένου, όμως, ότι η ΝΔ δεν είχε αντιπρόεδρο, βάσει καταστατικού προσωρινός πρόεδρος θα έπρεπε να αναλάβει ο γραμματέας του κόμματο��, ο κ. Παπαμιμίκος. Αυτός δηλαδή που είναι ο μόνος που πρέπει να παραιτηθεί, θα τον κάνουμε και πρόεδρο; Ε, όχι» είπε ο κ. Κακλαμάνης!