​«Αν ο κύριος Σαμαράς δηλώσει ότι δεν θέλει να παραιτηθώ, δεν θα παραιτηθώ. Ήμουν πάντα μπροστά ακόμη και στις δύσκολες ώρες της παράταξης. Αν ο κύριος Σαμαράς μου ξαναδώσει την εμπιστοσύνη του, τότε δεν παραιτούμαι. Αν δεν πάρει δημόσια θέση ο Σαμαράς, τότε εγώ θα παραιτηθώ». Αυτό δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας, στο Star και στην εκπομπή στον ενικό ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας την αναβολή των εκλογών.

«Ο κ.Σαμαράς δεν με διόρισε, με πρότεινε» πρόσθεσε στην συνέχεια ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, αφήνοντας αιχμές για τους συνυποψήφιους του πως την ώρα που «το καράβι βούλιαζε, αυτοί πήγαν να τον ρίξουν στην θάλασσα».

Ο κ.Μεϊμαράκης παραδέχτηκε ότι ενοχλήθηκε από το Πρωτοσέλιδο του Έθνους, που ανέφερε ότι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ Α.Σαμαρά ζητούν την παραίτηση του.

«Το να διαβάζω ότι ο πρόεδρος που με πρότεινε ζητά την παραίτηση μου, εξεπλάγην» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας παράλληλα πως ενοχλήθηκε από παρόμοιες δηλώσεις που έκαναν το πρωί της Δευτέρας οι κκ Τζιτζικώστας και Βορίδης.

«Γιατί φώναζαν; αφού ξέρανε τα προβλήματα! Αφού όλοι ήξεραν για την εταιρεία, γιατί μου ζητάνε να παραιτηθώ;» διερωτήθηκε ο κ.Μεϊμαράκης, διευκρινίζοντας πάντως πως ο ίδιος θεωρεί ότι το πρόβλημα ήταν "τεχνικό και χωρίς δόλο", γι' αυτό και όπως ξεκαθάρισε θα κάνει μήνυση και αγωγή στην εταιρεία που ανέλαβε την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

«Η ενότητα δεν πρέπει να είναι μόνο στα λόγια» τόνισε σε άλλο σημείο, κατηγορώντας τον Απόστολο Τζιτζικώστα ότι έκανε "χυδαίες" επιθέσεις εναντίον του.

Σε ερώτημα σχετικά με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ, ο κ.Μεϊμαράκης υπενθύμισε ότι «από τον Σεπτέμβριο είπα, ότι δεν εμπιστεύομαι τον ��νδρέα Παπαμιμίκο».

Στην πρόσκληση του Ν.Χατζηνικολάου για διάλογο μεταξύ των υποψηφίων στο Star την επόμενη Δευτέρα, ο κ.Μεϊμαράκης απάντησε θετικά. «Πρότεινα debate μόνο με τον Τζιτζικώστα» τόνισε.

Τέλος, ο κ.Μεϊμαράκης επανέλαβε πως αν ο κ.Τσίπρας αλλάξει πολιτική και προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, αυτός είναι διατεθειμένος να του παρέχει στήριξη, διότι είναι «καλό να μένουμε μακριά από πολιτικές κραυγές, καθώς η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσει μπροστά».

ΒΙΝΤΕΟ STAR