​Τo «μπάχαλο» στη Νέα Δημοκρατία μετά την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών βρέθηκε στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Channel το βράδυ της Δευτέρας.

Αναφερόμενος στο παρασκήνιο των πυρών που ανταλλάσσονται μεταξύ των υποψήφιων αρχηγών της ΝΔ τις τελευταίες ώρες, ο σχολιαστής του δελτίου και εκδότης των εφημερίδων «Real News» και «Αγορά», Νίκος Χατζηνικολάου αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι «η σύρραξη ανάμεσα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στον Αντώνη Σαμαρά προκλήθηκε γιατί ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ εξοργίστηκε με σημερινό δημοσίευ��α της εφημερίδας "το Έθνος", σύμφωνα με το οποίο το περιβάλλον του κυρίου Σαμαρά ανέφερε, ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ ζητά την αντικατάσταση του Μεϊμαράκη».

Ο γνωστός δημοσιογράφος διερωτήθηκε στην συνέχεια «γιατί αφού όλοι το γνώριζαν ότι δεν θα γίνει η εκλογή, δεν βγήκε κανείς να το πει δημόσια; γιατί κανείς δεν πήγε στην εφορευτική επιτροπή να το καταγγείλει και να ζητήσει να υπάρξει μια στοιχειώδης πρόβα του συστήματος;».

Παράλληλα, ο κ.Χατζηνικολάου, μιλώντας στην παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Channel, κα Μ.Ζαχαρέα, διερωτήθηκε «γιατί όταν αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα στο on line σύστημα, δεν έκαναν τις εκλογές με το παλιό καλό αλάνθαστο σύστημα; Mπορεί, σύμφωνα με τον ίδιο, να αργούσαν στη ΝΔ με το σύστημα του μπακάλη, αλλά δεν είχε θα γίνει όλος αυτός ο σαματάς που έβλαψε πολύ το κόμμα.

Σύμφωνα πάντως με τον γνωστό δημοσιογράφο, «μπορεί όλο αυτό το αρνητικό γεγονός να μετατραπεί σε κάτι θετικό, αν οι υποψήφιοι επιλέξουν από αύριο χαμηλούς τόνους και σταματήσουν τα μαχαιρώματα».

«Η ΝΔ πρέπει να παίξει τον θεσμικό της ρόλο σαν αντιπολίτευση σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ψηφίζει βαριά μέ��ρα για την κοινωνία» τόνισε ο κ.Χατζηνικολάου, καλώντας τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να δημιουργήσουν point system, για να γράφουν στα αρνητικά κάθε υποψηφίου τις επιθέσεις στους συνυποψήφιους του και να επιλέξο��ν στο τέλος... εκείνον που θα έχει την πιο ενωτική συμπεριφορά.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ.Χατζηνικολάου, «ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος που δεν έγινε μέχρι σήμερα, μπορεί να γίνει ευκαιρία, αν γίνει τώρα».

«Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει μια σοβαρή και ουσιαστική αντιπολίτευση στον τόπο, διότι ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας αναζητεί συνομιλητή από τη ΝΔ για σημαντικά θέματα, όπως είναι το ασφαλιστικό και δεν έχει προς το παρόν (σσ συνομιλητή)» σχολίασε από την πλευρά της, η κα Ζαχαρέα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR