Νέα επίθεση εξαπέλυσε μέσω συνεργατών του πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά των υπολοίπων υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος, αλλά διατυπώνοντας και αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό και προκάτοχό του στην ηγεσία Αντώνη Σαμαρά, για τα όσα δήλωσε νωρίτερα εναντίον του.
«Τελικά η δήλωση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης: Ότι δηλαδή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν την εταιρεία που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου, εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας. Επομένως, γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα από μια εταιρεία, που αποδέχεται και γνώριζε τις δυνατότητές της και με δήλωσή του, που γίνεται πρωτοσέλιδο, ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη;» διερωτάται μέσω συνεργατών του για την στάση του κ. Σαμαρά.
Όσον αφορά την επιστολή που δημοσιοποίησε σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης, οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη αναφέρουν: «Στον κ. Μητσοτάκη είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη που είχε αναπτύξει ανάλογες επισημάνσεις». Μάλιστα, επισημαίνουν ότι υπάρχουν πρακτικά.
Γα τον κ. Τζιτζικ��στα, οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη διατυπώνουν ευρύτερες αιχμές, υποστηρίζοντας ότι «οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους θα επανέλθουμε». Προσθέτουν, σχετικά με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας: «Άλλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα; Και επειδή ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον “κρυπτόμενο”, ο κ. Μεϊμαράκης τον καλεί σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει».
Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι «ο κ. Μεϊμαράκης έχει την ομόφωνη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχει την εμπιστοσύνη του 28% των πολιτών στις πρόσφατες εθνικές εκλογές» και προσθέτουν: «Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε»
Όσον αφορά τον κ. Βορίδη, οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη επισημαίνουν ότι οι απόψεις του «ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη».