​Την άποψη ότι δεν πρέπει να ταυτίζονται οι μεταναστευτικές ροές με την τρομοκρατία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

Σχολιάζοντας μάλιστα δημοσιεύματα ξένων μέσων που ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα τζιχαντιστές έχουν περάσει από την Ελλάδα στην Ευρώπη, ο κ. Τόσκας είπε:

«Προχθές ήμουν στις Βρυξέλλες στη σύσκεψη των ομολόγων μου, υπήρχε συναίνεση να μην ταυτίσουμε τις μεταναστευτικές ροές με την τρομοκρατία. Μέσα σε αυτές τις μεταναστευτικές ροές υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων με ιδέες ακραίε�� που πρόσκεινται στην τρομοκρατία και δεν μας φταίνε σε τίποτα οι μεγάλες μάζες των μεταναστών».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι «υπήρχαν δύο περιστατικά, για τα οποία συνεργαστήκαμε με τις γαλλικές Αρχές και τα οποία εντοπίστηκαν σε χρόνο – ρεκόρ».

«Πέρασαν από τη Λέρο, συγκεκριμένη ημερομηνία, αρχές Οκτώβρη και συμμετείχαν στις επιθέσεις στο Παρίσι. Οι Γάλλοι μας ζήτησαν τα στοιχεία, εμείς τα δώσαμε σε χρόνο – ρεκόρ, γιατί είχε γίνει πολύ καλή ταυτοποίηση στη Λέρο και επιβεβαιώθηκαν αυτά τα στοιχεία. Επομένως μιλάμε για 2 περιπτώσεις μέσα στις 500.000 ανθρώπων που ήρθαν από την αρχή του χρόνου», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Τέλος σε ερώτηση αν η χώρα μας έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας αυτή την περίοδο ο κ. Τόσκας απάντησε:

«Έχουμε λάβει αυξημένα μέτρα και στους χώρους ταυτοποίησης στα νησιά, γίνονταν οι έλεγχοι, προσπαθούμε να γίνουν ακόμη καλύτεροι. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Υπάρχει μεγαλύτερη επιτήρηση σε χώρους μαζικούς που κυκλοφορεί ο κόσμος μέσα στις μεγάλες πόλεις μας, σε πρεσβείες ορισμένων χωρών, σε χώρους ενδιαφέροντος ορισμένων χωρών, εταιρίες κλπ., για να έχουμε ένα καλύτερο περιβάλλον ασφάλειας και υπάρχει συνεργασία με τις άλλες χώρες».