Άγρια κόντρα είχαν ο Νίκος Κοτζιάς και η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή.

Ο υπουργός Εξωτερικών και η βουλευτής της ΝΔ (και πρώην ΥΠΕΞ) αντάλλαξαν πυρά αρχικά για το ακαδημαϊκό παρελθόν του κ. Κοτζιά.

Η κα Μπακογιάννη ζήτησε από τον υπουργό να προσκομίσει έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι έχει διδάξει στο Χάρβαρντ, την Οξφόρδη και το Μαρβούργο, με τον ίδιο να απαντά ότι «τα έγγραφα τα έχουν τα πανεπιστήμια».

«Τα πανεπιστήμια διαψεύδουν» αποκρίθηκε η κα Μπακογιάννη, με τον κ. Κοτζιά να απαντά κάνοντας λόγο για συκοφαντίες και να λέει στην βουλευτή της ΝΔ ότι έχει... απωθημένο έρωτα μαζί του!

Στη συνέχεια, τα αίματα άναψαν σχετικά με μία παλαιότερη δήλωση του κ. Κοτζιά.

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε η κα Μπακογιάννη, τον περασμένο Μάρτιο στη Ρίγα ο υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει πως «η Ευρώπη ασκεί πολιτιστικό ρατσισμό απέναντι στη Ελλάδα» και πως «αν καταρρεύσει η Ελλάδα, τότε η Ευρώπη θα γεμίσει τζιχαντιστές». Όπως συμπλήρωσε, μάλιστα, η βουλευτής της ΝΔ «την βρήκε ευφυή τη δήλωση αυτή ο Πάνος Καμμένος και την ξαναείπε».

«Επειδή τα πράγματα είναι σοβαρά και όχι αηδίες, τη μια λέει για τζιχαντιστές και την άλλη ότι η τρομοκρατία είναι άσχετη με το προσφυγικό, περιμένω απαντήσεις κ. υπουργέ» είπε η κα Μπακογιάννη.

Η αντίδραση του κ. Κοτζιά ήταν άμεση και έντονη φωνάζοντας «ντροπή σας» στην κα Μπακογιάννη και προσθέτοντας: «Παίζετε το παιχνίδι των ξένων».

Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στο ταξίδι του Τσίπρα στην Τουρκία, τονίζοντας πως δεν πήγε καλά διαβασμένος και πως γι' αυτό φταίει το υπουργείο Εξωτερικών «που δεν τον προετοίμασε καλά».

«Κατόπιν τούτου έγινε το ατυχές γεγονός, όταν μίλησε για τα κυπριακά κεφάλαια, να χαθεί στη μετάφραση και να μην κάνει σωστά η Άγκυρα τη δουλειά της. Δεν είναι προς τιμήν μας αυτά. Και όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι στο εξωτερικό, είμαστε όλοι μαζί του. Δεν υπάρχει κανένας ο οποίος χαιρέκακα να περιμένει να αποτύχει» κατέληξε η κα Μπακογιάννη.