​Την απάντησή του στον Β. Μεϊμαράκη για την επίθεση που εξαπέλυσε τη Δευτέρα εναντίον του έδωσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, μέσω συνεργατών του.

Σύμφωνα λοιπόν μ’ αυτούς:

«Ο λαός της ΝΔ ένιωσε χθες πρωτοφανή προσβολή και απογοήτευση. Όσοι έχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη οφείλουν να τις αναλάβουν και όχι να τις μεταθέτουν αλλού. Ο Αντώνης Σαμαράς καμία απολύτως εμπλοκή δεν έχει σε όλα αυτά. Κάνουν λάθος όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν με κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα. Τι εξυπηρετούν; Γιατί το κάνουν; Γιατί εμπλέκουν τον Αντώνη Σαμαρα με μια εταιρεία πληροφορικής που συνεργάζεται με τη ΝΔ ήδη απο την εποχή που ο Ευάγγελος Μεϊμαρακης ήταν γραμματέας του κόμματος; Τι εξυπηρετεί η εμπλοκή και συνεργατών του κ. Σαμαρά οι οποίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτη την εταιρεία; Τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα ψέματα; Ομως, αυτη τη στιγμή προέχει η ενότητα του κόμματος και η ομαλή ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών. Να μην ξεχνάει κανείς, ότι ο αντίπαλος είναι αλλού».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο κ. Παπαμιμίκος, ο κ. Τσιμάρας και ο κ. Πέτσας, που είναι ο Γραμματέας της μηχανοργάνωσης, είναι όλοι άνθρωποι που ορίστηκαν από τον κ. Σαμαρά.

«Εγώ δεν τους όρισα, δεν τους ψήφισα, δεν τους πείραξα. Κατά συνέπεια, μην εκπλήσσονται όλ��ι όσοι στήριζαν εκείνη την περίοδο και τους ψήφισαν. Και μη μας κάνουν οι άρτι αφιχθέντες μαθήματα δημοκρατίας. Διότι πρέπει να σεβαστούν και την ιστορία μας και την ηλικία μας», είπε ο Β. Μεϊμαράκης.