​Μετά τον Α. Γεωργιάδη και ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ύστερα από τις δηλώσεις του Ε. Μεϊμαράκη ότι παραιτείται από πρόεδρος της ΝΔ αν κάνουν το ίδιο και οι συνυποψήφιοί του, ενώ προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, δίνοντας στη δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που είχε στείλει στον πρόεδρο της ΝΔ και στην οποία προέβ��επε το… φιάσκο.

«Άκουσα τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό Πρόεδρο ή όχι», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε στη δήλωσή του:

Σε κάθε περίπτωση:

1. Παραιτούμαι από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δίχως να εξαρτώ την ενέργειά μου αυτήν από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί μου.
2. Δίνω στη δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που έστειλα στον κ. Μεϊμαράκη την 11η Νοεμβρίου 2015 με την οποία επισημαίνω ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου Προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον Πρόεδρο του Κόμματος.
3. Ζητώ από την ΚΕΦΕ, παρά τις προφανείς αδυναμίες της, να δώσει μια λύση ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν δίχως το Kόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά.

Το σύνθημά μου “Νέα Δημοκρατία από την Αρχή” σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ».

Συγκεκριμένα στην εμπιστευτική επιστολή που χρονολογείται στις 11 Νοεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι «η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου Προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον Πρόεδρο του Κόμματος».

Διαβάστε όλη την επιστολή Μητσοτάκη

epistoli_meimarakis.pdfepistoli_meimarakis.pdf