​Δεν λέει να κοπάσει η θύελλα στη ΝΔ από το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής, με τον Α. Τζιτζικώστα να συνεχίζει και σήμερα μέσα από την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 να εκτοξεύει τα βέλη του εναντίον του Β. Μεϊμαράκη.

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπήρχε σκοπιμότητα αλλά είναι ανοιχτό να ήταν σκόπιμο το χθεσινό φιάσκο», είπε ο κ. Τζιτζικώστας, αφήνοντας αιχμές εναντίον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Αυτός ήταν που είπε ότι δεν πιστεύει στη διαδικασία και πως αν εκλεγεί πρόεδρος θα αλλάξει το καταστατικό στο θέμα της εκλογή και η εκλογή τελικά δεν έγινε», συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και συνέχισε:

«Ποιοι φοβούνται την κάλπη; Ποιοι φοβούνται την ετυμηγορία του κόσμου; Χθες η ΝΔ θα είχε αλλάξει σελίδα, θα είχε νέο αρχηγό. Ήμουν μπροστά παντού. Είχαμε στοιχεία από 100 εκλογικά κέντρα, στα πέντε που δημοσίευσε ο κ. Μεϊμαράκης θα σταθούμε»;

Μάλιστα ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν.

«Θέλω εκλογές αυτή την Κυριακή», είπε, εκτιμώντας ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα για συμμετοχή και μάλιστα με αυξημένα ποσοστά.

Σε ερώτηση μάλιστα για το αν έχει ευθύνες ο επικεφαλής της ΚΕΦΕ, Α. Παπαμιμικός, τον οποίο πολλοί εμφανίζουν ως συνεργάτη του, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε:

«Ακούω εδώ και μήνες ότι είναι μαζί μου. Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δεν είναι συνεργάτης μου. Φυσικά υπάρχουν ευθύνες και η ΚΕΦΕ έχει ευθύνες και ο πρόεδρος της ο κ. Παπαμιμίκος, δεν υπάρχει ένας που να έχει αναλάβει την ευθύνη. Πού είναι ο πρόεδρος της ΝΔ ο μεταβατικός που είχε αναλάβει την ευθύνη για τις εκλογές; Εγώ θέλω εκλογές αυτή την Κυριακή. Ζήτησα την παραίτηση Μεϊμαράκη γιατί έχει την πολιτική ευθύνη. Ανέλαβε ή όχι να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές; Πού είναι εδώ και 24 ώρες, τον είδατε πουθενά;», είπε.

"Δεν παραιτούμαι από Περιφερειάρχης"

Ο κ. Τζιτζικώστας σήκωσε και το γάντι που του έριξε ο Β. Μεϊμαράκης ξεκαθαρίζοντας, μέσω συνεργατών του ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Δεν τίθεται θέμα παραίτησής μου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», φέρεται να λέει ο κ. Τζιτζικώστας σε συνεργάτες του, προσθέτοντας ότι είναι «προσχηματικά τα όσα είπε ο Μεϊμαράκης».

Συνεργάτες του μάλιστα τονίζουν ότι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά σχέση με το χθεσινό φιάσκο. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ. (Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης) είναι διορισμένοι στις θέσεις που κατέχουν, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας εκλεγμένος. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, μετά το χθεσινό φιάσκο και δεν την είχε ζητήσει τις προηγούμενες πενήντα μέρες. Επίσης, οι πολίτες καταλογίζουν ευθύνες στον κ. Μεϊμαράκη για το φιάσκο».