Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη ΝΔ στον απόηχο του χθεσινού φιάσκου των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι παραιτείται από μεταβατικός πρόεδρος, ζητώντας ταυτόχρονα όμως να παραιτηθούν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι από τα αξιώματά τους: ο κ. Τζιτζικώστας από Περιφερειάρχης και οι κ. Γε��ργιάδης και Μητσοτάκης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. «Αν δεν παραιτηθούν, αυτό θα βαρύνει αυτούς και ο κόσμος θα μας κρίνει. Εγώ στον κόσμο απολογούμαι, τον κόσμο εμπιστεύομαι, από αυτόν ζητάω να με ψηφίσει και θέλω και παροτρύνω όλους τους συναδέλφους να μην υψώσουν τους τόνους» είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Θα ζητήσω από τον κ. Πλακιωτάκη να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα. Μεϊμαράκης και γαντζωμένος στην καρέκλα δεν υπάρχει» εξήγησε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι τόσο η Μαριέττα Γιαννάκου όσο και οι Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, Δημήτρης Σιούφας και Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη θα ήταν καλές προτάσεις για μεταβατικοί πρόεδροι.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν παραιτούμαι από τη διαδικασία αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου μου δημιουργούσε περισσότερα μειονεκτήματα απ' όσα πλεονεκτήματα νόμιζαν ότι είχα» πρόσθεσε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι υποψήφιος.

«Σε αυτή τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και στη διαδικασία και γι' αυτό δεν έκανα και πολλές εμφανίσεις. Δεν απάντησα πολλές φορές σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχθηκα. Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, οι συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης, ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν τα πάντα» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον κ. Γεωργιάδη ο οποίος με tweet ανακοίνωσε ότι παραιτείται από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ενώ το ίδιο έκανε λίγη ώρα μετά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανακοίνωσή του.

«Παραιτούμαι αμέσως από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, όπως ζήτησε ο κ. Μειμαράκης και αναμένω και την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα από Περιφερειάρχη» έγραψε ο κ. Γεωργιάδης.

φαδφαφ.jpg
Ο κ. Τζιτζικώστας, από την πλευρά του, μέσω κύκλων ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται από Περιφερειάρχης και υπογράμμισε ότι επιμένει στην άποψη για παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη θεωρώντας ότι είναι υπεύθυνος για το φιάσκο.

Αιχμές για Σαμαρά: Είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη μου για την εταιρεία – Επίθεση σε Βορίδη

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι όλοι γνώριζαν την εταιρεία που ανέλαβε τις εκλογές της ΝΔ και τόνισε ότι το βρίσκει «πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν και να ζητούν την παραίτησή μου ενώ δεν έχω καμία ανάμειξη με το τεχνικό ζήτημα».

Ο ίδιος, άφησε αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη μου για την εταιρεία», ενώ επιτέθηκε και στον Μάκη Βορίδη λέγοντας ότι «απ’ όσο ξέρω, την ήξερε την εταιρεία και είχε και δικηγορικές σχέσε��ς μαζί της».

Παράλληλα, έκανε μία δήλωση με νόημα που ερμηνεύτηκε ως αιχμή για τον κ. Γεωργιάδη: «Οι άρτι αφιχθέντες να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους»!

«Ζήτησα να συγκληθεί η ΚΟ»

Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι ζήτησε τη σύγκληση της ΚΟ του κόμματος για να συζητηθούν «τα θέματα αυτά».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, ζήτησε η ΚΟ να συγκληθεί με αφορμή τον προϋπολογισμό του 2016 καθώς «με αυτό το θέμα δεν μπορεί να συγκληθεί».

Αιχμηρή απάντηση από Σαμαρά-Βορίδη

Άμεση ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά αλλά και του Μάκη Βορίδη στα «καρφιά» του κ. Μεϊμαράκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για «κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα», τονίζοντας πως η συγκεκριμένη εταιρεία συνεργάζεται με τη ΝΔ από τότε που ο κ. Μεϊμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος.

Σε κάθετη διάψευση οιασδήποτε σχέσης με την εταιρεία προχώρησε, εξάλλου, ο Μάκης Βορίδης, καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ να δώσει στοιχεία στη δημοσιότητα αλλά και να κρατήσει την αντιπαράθεση σε ένα… επίπεδο.

Προανήγγειλε μηνύσεις ο Μεϊμαράκης

Ο κ. Μεϊμαράκης είναι στα κάγκελα και ετοιμάζει μηνύσεις.

Όπως ο ίδιος τόνισε, θα καταθέσει μήνυση και αγωγή για προσωπική ηθική βλάβη στην εταιρεία, ενώ σκέφτεται να κάνει το ίδιο και εναντίον του πρόεδρου της ΚΕΦΕ και γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, του διευθυντή της ΝΔ Δημήτρη Τσιμάρα και του διευθυντή πληροφορικής του κόμματος Νίκου Πέτσα.