Θυελλώδης αναμένεται να είναι η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ το μεσημέρι στο φόντο του φιάσκου των εκλογών της Κυριακής.

Ήδη, τα… τύμπανα του πολέμου άρχισαν να χτυπούν για τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο με τον Φίλιππο Ταυρή να ζητά στο STAR την παραίτησή του!

«Ζητώ συγνώμη από όλον τον κόσμο που ήλθε την Κυριακή. Η διαδικασία δεν ανήκε στην ΚΕΦΕ και αυτό ήταν άποψη και θέση που είχε εκφράσει ο γραμματέας της ΝΔ και πρόεδρος της ΚΕΦΕ. Ο κ. Παπαμιμίκος επέλεξε η διαδικασία να μην ανήκει στην ΚΕΦΕ. Εγώ αν ήμουν στη θέση του θα είχα παραιτηθεί» είπε το μέλος της ΚΕΦΕ στην εκπομπή Live U.

O κ. Ταυρής ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν είχε καμία συμμετοχή στη διαδικασία και πως η επιλογή της εταιρείας έγινε από οκταμελή ομάδα συμβούλων των υποψηφίων (δύο από τον καθένα).

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρξε πρόβα ούτε διαδικασία επίδειξης, όπως είχε κάνει το 2009 η εταιρεία που είχε αναλάβει τις τότε εκλογές.

«Η εταιρεία δεν ήρθε να μας επιδείξει τίποτα. Την Τετάρτη ήρθε με ένα demo να μας δείξει σε ένα ipad πως θα λειτουργήσει. Η επόμενη φορά που ήρθε ήταν το Σάββατο αργά το βράδυ για να μας πει πως έχει προβλήματα αλλά θα λυθούν μέχρι το πρωί. Εγώ θύμωσα και είπα πως αποχωρώ γιατί θα εκτραπώ» είπε η κ. Ταυρής, σημειώνοντας πως υπήρξαν σκέψεις για αναβολή των εκλογών αλλά «η εταιρεία διαβεβαίωνε πως το πρόβλημα θα είχε λ��θεί ως το πρωί».

Τέλος, το μέλος της ΚΕΦΕ εκτίμησε ότι οι εκλογές μπορούν να διεξαχθούν σε 2-3 εβδομάδες.