Πάνε και έρχονται τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση στον απόηχο της πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα για διεξαγωγή εθνικού διαλόγου για την επίτευξη συνεννόησης στα μεγάλα θέματα.

Η κυβέρνηση, πάντως, με κάθε τρόπο κλείνει τα συγκεκριμένα σενάρια κάνοντας λόγο για ευσεβείς πόθους συγκεκριμένων κέντρων.

«Ας μην κρατάνε την αναπνοή τους μέχρι να πέσει αυτή η κυβέρνηση, γιατί δεν θα αντέξουν τέσσερα χρόνια χωρίς αναπνοή» ξεκαθαρίζει �� πρωθυπουργός στο Έθνος.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει σαφές πλαίσιο και σχέδιο, εγκεκριμένο πρόσφατα από το λαό. Η πλειοψηφία είναι καθαρή και έχει ισχυρό κορμό που μπορεί να εγγυηθεί λύσεις» υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ταυτόχρονα πηγές από την Προεδρία της Δημοκρατίας τονίζουν ότι: «Οι θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας είναι πάγιες από την επομένη των εκλογών. Έχουν εκφραστεί κατά καιρούς και δεν αποτελούν κάτι το καινούργιο».

Τσίπρας: Μπορούμε και μόνοι μας αλλά θα ήταν καλύτερα με την ευρύτερη δυνατή σύνθεση

Μετά, πάντως, την απώλεια δύο κυβερνητικών βουλευτών και ενόψει κρίσιμων ψηφοφ��ριών που αφορούν -μεταξύ άλλων- το ασφαλιστικό και τη φορολογία των αγροτών, ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει εθνικό διάλογο για τα μεγάλα θέματα, με πρόσκληση και στον νέο πρόεδρο της ΝΔ.

«Μπορούμε και μόνοι μας. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία θα προχωρήσουν από την κυβέρνησή μας τα επόμενα 4 χρόνια, είτε έτσι είτε αλλιώς. Ευχής έργον θα ήταν να προχωρήσουν με την ευρύτερη δυνατή σύνθεση και διάλογο» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Θεωρείται, μάλιστα, διόλου τυχαίο το γεγονός ότι στη συνδ��άσκεψη της νεολαίας είπε ότι ο αγώνας απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό δεν είναι της στιγμής και χρειάζεται συμμαχίες.