Η ΝΔ αναμένεται να προχωρήσει στην κατάθεση αγωγής κατά της εταιρείας που ανέλαβε την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου, που ποτέ δεν έγινε τελικά, αφού υπήρξαν προβλήματα στο online σύστημα.

Τα επιχειρήματα του υπευθύνου της εταιρείας δεν έπεισαν την Συγγρού- ούτε και η επιστροφή της προκαταβολής που του είχε καταβληθεί- γι' αυτό και στο γαλάζιο στρατόπεδο αποφάσισαν να προχωρήσουν στην υποβολή αγωγής, ζητώντας το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, καθώς θεωρούν ότι το κόμμα υπέστη τεράστια δυσφήμιση από την εικόνα που δημιουργήθηκε την Κυριακή.

Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή είχε υποδείξει την εταιρεία ως υπεύθυνη για όσα συνέβησαν την Κυριακή. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά στην απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας: «Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star Channel, η δημοσιογράφος Κάτια Μακρη είπε χαρακτηριστικά, ότι το πρόβλημα σήμερα με την αναβολή των εκλογών της ΝΔ «δεν ήταν μόνο τεχνικό, αλλά δεν είχαν καταφέρει να συνεννοηθούν. Υπήρξε ένας αδιανόητος ερασιτεχνισμός. Όλοι κοιτούσαν τους υποψήφιους και όχι το πως θα πραγματοποιηθεί σωστά η διαδικασία» .

Τα τελευταία νέα από το γαλάζιο στρατόπεδο

Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ ζητούν την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ώστε να συζητηθεί και να διασφαλιστεί, όπω�� λένε, η ομαλή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Εν τω μεταξύ, και οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ συμφωνούν οι εκλογές να γίνουν με βάση το καταστατικό του κόμματος, δηλαδή σε 2-3 εβδομάδες, με κάποια στελέχη ωστόσο να θέτουν θέμα... έκτακτου συνεδρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, οι κ.κ. Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης είχαν ένα έντονο διάλογο επ αυτού.

Παράλληλα, άφαντος παραμένει ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ενώ ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μέλος της ΚΕΦΕ Γιάννης Πλακιωτάκης ζήτησε την άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ STAR