​Με… μαύρα γράμματα θα γραφτεί στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας η 22η Νοεμβρίου 2015 μετά το φιάσκο με την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών εξαιτίας προβλήματος του on line συστήματος!

Οι κάλπες που είχαν στηθεί στα 833 εκλογικά κέντρα δεν άνοιξαν ποτέ, προκαλώντας γαλάζιο "εμφύλιο" και καταιγιστικές εξελίξεις όσον αφορά το μέλλον της παράταξης.

Έξαλλοι και οι τέσσερις υποψήφιοι

Όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, κύκλοι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη επιρρίπτουν ευθύνες στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ (ΚΕΦΕ) για το σημερινό ρεζιλίκι, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, την ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας από τη Μαριέττα Γιαννάκου και την αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου.

«Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους. Υπάρχουν υπεύθυνοι, πρέπει να παραιτηθούν. Ασφαλώς ο κ. Παπαμιμίκος έχει ευθύνη και ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει να μας πει τι μέτρα έλαβε για να εγγυηθεί τη διαδικασία», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν χωρίς λόγο.

Για «αδιανόητα πράγματα που συνέβησαν και προσβάλουν τον κόσμο της παράταξης» έκανε λόγο σε δήλωσή του ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζητώντας την παραίτηση του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον ορισμό νέου μεταβατικού προέδρου που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία σύμφωνα με το καταστατικό. Ο κ. Τζιτζικώστας ζ��τησε και την παραίτηση της ΚΕΦΕ και όλων των μελών της καθώς και συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων «για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα».

"Να συγκληθεί η ΚΟ του κόμματος ΤΩΡΑ"

Εν τω μεταξύ, δεκατέσσερις βουλευτές και δύο ευρωβουλευτές της ΝΔ, με επιστολή τους προς τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους και τον γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη, ζητούν την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Είναι υποχρέωση μας ως βουλευτές της Ν.Δ. να συζητήσουμε και να διασφαλίσουμε εμείς την ομαλή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας», αναφέρουν στο κείμενο της επιστολής.

Την εν λόγω επιστολή υπογράφουν οι: Λευτέρης Αυγενάκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αθανάσιος Δαβάκης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Μαρία Αντωνίου, Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνος Βλάσσης, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Στέργιος Γιαννάκης, Γιώργος Γεωργαντάς,Ελίζα Βόζενμπεργκ, Βασίλης Γιόγιακας, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κασαπίδης και Χρήστος Κέλλας.

Την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματο�� ζήτησαν νωρίτερα οι κ.κ Μητσοτάκης, Δένδιας, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας το συντομότερο δυνατό, ώστε να βρεθεί όπως είπε «λύση στο πρόβλημα».

Δείτε επίσης:

Ο ένας μετά τον άλλον ζητούν την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Παπαμιμίκου μετά το φιάσκο των εκλογών

Παραίτηση Μεϊμαράκη ζητούν Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης

Δεν παραιτείται ο Μεϊμα��άκης παρά τις «ΒΟΛΕΣ» των αντιπάλων του

Μαριέττα Γιαννάκου: Μόνο αν συμφωνούν όλοι οι υποψήφιοι θα γίνω μεταβατική πρόεδρος της ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ειρωνεύεται τη ΝΔ: Ευχόμαστε σύντομα η χώρα να αποκτήσει σοβαρή αντιπoλίτευση

ΒΙΝΤΕΟ STAR