​Σε φιάσκο άνευ προηγου��ένου εξελίχθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, το πρωί της Κυριακής. Το on line σύστημα δεν λειτούργησε… με αποτέλεσμα η ψηφοφορία να μην ξεκινήσει ποτέ. Λίγο πριν τις 10:30, περίπου τρεις ώρες αφότου έπρεπε να είχαν ξεκινήσει κανονικά οι εκλογές, η ΚΕΦΕ της ΝΔ ανακοίνωσε την αναβολή της ψηφοφορίας.

Όλο αυτό κατάφερε να κάνει το κλίμα που επικρατεί στην ΝΔ εκρηκτικό με τα περισσότερα στελέχη να ζητούν την παραίτηση του προέδρου της ΚΕΦΕ, Αντρέα Παπαμιμίκου.

Ωστόσο, οι δύο από τους τέσσερις (Απόστολος Τζιτζικώστας και Κυριάκος Μητσοτάκης) συνολικά υποψηφίους ζήτησαν και την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από την ηγεσία του κόμματος. Ωστόσο, αιχμές εναντίον του άφησε και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδ��κότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανακοίνωσή του ζήτησε την παραίτηση του Μεϊμαράκη και το ορισμό της Μαριέττας Γιαννάκου ως μεταβατική πρόεδρος του κόμματος. Παράλληλα, ζήτησε αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της κυρίας Γιαννάκου.

«Η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του κομματός μας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Την ίδια στιγμή, για «αδιανόητα πράγματα που συνέβησαν και προσβάλουν τον κόσμο της παράταξης» έκανε λόγο ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζητώντας και αυτός την παραίτηση του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Έδωσα τεράστιο αγώνα για να ζητήσω από τους Νεοδημοκράτες να στηρ��ξουν την παράταξη την ώρα που ορισμένοι όχι μόνο δήλωναν ότι δεν πίστευαν σε αυτή τη διαδικασία αλλά έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την απαξιώσουν. Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας από το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα ασκούσε το εκλογικό του δικαίωμα.

Εκτός από την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη και τον ορισμό νέου μεταβατικού προέδρου που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία σύμφωνα με το καταστασικό, ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε και την παραίτηση της ΚΕΦΕ και όλων των μελών της καθώς και συνάντηση στις 7 το απόγευμα των τεσσάρων υποψηφίων «για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα».

Σφοδρή επίθεση κατά του Ανδρέα Παπαμιμίκου εξαπέλυσε από το Περιστέρι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι «το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους που πρέπει να βρεθούν. Υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμα. Η ΝΔ πρέπει να διαφυλάξει την ενότητα του κόμματος, να ξεπεράσει τη σημερινή εικόνα που δεν την τιμά και να προχωρήσει μπροστά. Ο Παπαμιμίκος έχει ευθύνη ως πρόεδρος της ΚΕΦΕ οφείλει να μας πει τι μέτρα έλαβε και το κόμμα πρέπει να εξηγήσει τι πήγε στραβά».

Νωρίτερα, οι υποψήφιοι αρχηγοί είχαν ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία μέσω twitter, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε αμέσως την αναβολή των εκλογών απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα απέσυρε την υποψηφιότητά του.