Σε εθνική συνεννόηση κάλεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», γιατί όπως ανέφερε οι ριζικές μεταρρυθμίσεις απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και εθνικό διάλογο.

«Θα είναι κέρδος για όλους μας, αν αντί για ανταλλαγές πολιτικών πυροτεχνημάτων πάμε σε έναν διάλογο ουσίας με επιχειρήματα, ακόμα και με διαφωνίες. Έτσι προχωράει η δημοκρατία. Αυτό είναι θέμα αρχής, δεν είναι αδυναμία. Θα το επιδιώξουμε, ελπίζουμε να ανταποκριθούν. Αν πάλι όχι, δεν θα τους περιμένουμε. Μπορούμε και μόνοι μας», είπε ο κ.Τσίπρας, αποκαλύπτοντας ότι θα καλέσει αμέσως σε διάλογο το νέο πρόεδρο της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε "ευσεβείς πόθους" τα σενάρια περί σύντομης ζωής της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι πολιτικά σταθερή, γιατί έχει ξεκάθαρο "οδικό χάρτη".

«Ας μην κρατάνε λοιπόν την αναπνοή τους μέχρι να πέσει αυτή η κυβέρνηση, γιατί δεν θα αντέξουν τέσσερα χρόνια χωρίς αναπνοή. Είμαστε εδώ με τη στήριξη και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και η νέα εποχή για τον τόπο ξεκινάει μόλις τώρα», πρόσθεσε με νόημα.

Αναφερόμενος στις διαγραφές Παναγούλη-Νικολόπουλου μετά την πρόσφατη ψηφοφορία, όπου η συγκυβέρνηση έμεινε με 153 βουλευτές, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι απαιτούνται συμβιβασμοί για τα προαπαιτούμενα, ενώ μιλώντας ειδικά για την παραίτηση Σακελλαρίδη, ο ίδιος είπε ότι «σέβομαι την απόφαση του Γαβριήλ, αλλά δεν την ��ατανοώ . Ξέραμε όλοι τη συμφωνία» .

Μιλώντας για το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τονίζοντας ότι «όσοι θέλουν κλειστά σύνορα το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ισχυροποιήσουν τα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων» .

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του star