«Πόρτα» στον Γιάννη Πανούση για χάρη του Νίκου Παρασκευόπουλου (και μάλιστα την ώρα που η σχέση των δύο πολιτικοί δεν διανύει και τις πιο… αγαστές μέρες) έριξαν οι διοργανωτές επιστημονικού συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη που επρόκειτο να συνδιοργανώσουν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διαφωνία των διοργανωτών για τον σχολικό εκφοβισμό (bullying) σχετικά με το αν ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθηγητής Γιάννης Πανούσης, θα έπρεπε να είναι ή όχι ο κεντρικός ομιλητής, οδήγησε τελικά στην ακύρωσή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, για το συνέδριο «είχε αποφασιστεί ομόφωνα ήδη από το καλοκαίρι να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής Ι. Πανούσης».

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, αμφισβήτησε τον προγραμματισμό αυτό λέγοντας ότι «δεν είχαμε καταλήξει στον κ. Πανούση ως κεντρικό ομιλητή αλλά ήταν μία από τις προτάσεις που εξετάστηκαν μαζί με τον υ��ουργό Δικαιοσύνης, κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, καθώς και οι δύο είναι καλοί γνώστες του θέματος του σχολικού εκφοβισμού». Μάλιστα, επισημαίνει ότι δεν τέθηκε από την πλευρά τους θέμα συμμετοχής του κ.Πανούση «αλλά η διαφωνία αφορούσε στο να είναι ο κεντρικός ομιλητής».

Τελικά, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ακύρωσε τη συμμετοχή του, διευκρινίζοντας ότι «είναι πρόθυμο να συμμετέχει εκ νέου στη διοργάνωση, εάν και εφόσον τηρηθεί απαρέγκλιτα ο αρχικός σχεδιασμός του επιστημονικού Συνεδρίου».

Ωστόσο, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει προχωρήσει ήδη στον σχεδιασμό για τη διοργάνωση του ίδιου συνεδρίου, κατά πάσα πιθανότητα από 29έως 31 Ιανουαρίου, με συνδιοργανωτή το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και κεντρικ�� ομιλητή τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο.

Η αντίδραση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, ωστόσο, κυκλοφορεί και μια διαφορετική εκδοχή του θέματος.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο κ. Πανούσης ήταν όντως ένας εκ των βασικών ομιλητών στη μεγάλη εκδήλωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το bullying. Μάλιστα, οι προσκλήσεις είχαν σταλεί και ο κ. Πανούσης είχε ετοιμάσει μια επιστημονική ομιλία.

Ξαφνικά, την ώρα που πήγαινε την Τετάρτη να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τη γραμματεία του Πανεπιστημίου: «Κύριε υπουργέ, καθηγητά μου, με συγχωρείτε αλλά θα σας παρακαλέσω να μην έρθετε να μιλήσετε».

Ο κ. Πανούσης έκπληκτος ρώτησε εάν συμβαίνει τίποτα, εάν είχε αναβληθεί για κάποιο λόγο η εκδήλωση, οπότε ο συνομιλητής του λέει: «Ξέρετε, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί με την παρουσία σας. Δεν σας θέλει, δεν θέλει να είστε ομιλητής. Έχουν θέσει βέτο, τι να κάνω;»!