​Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα τους ανοίγματος κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε., κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Το άνοιγμα νέων κεφαλαίων -ανεξαρτήτως του πότε και πώς θα καταλήξει η διαδικασία- συνιστά κρίσιμο και λεπτό ζήτημα για πολλά κράτη - μέλη, προφανώς για την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και για την Ελλάδα», υπογραμμίζει ο κ.Βενιζέλος

Ο κ.Βενιζέλος ζητά από τον Πρωθυπουργό «να διατυπώσει την ολοκληρωμένη θέση της κυβέρνησης ως προς το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, ένα λάθος "copy paste" ήταν αρκετό για να δημιουργήσει κλίμα παρεξήγησης ανάμεσα στην Αθήνα και τη Λευκωσία, μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το άνοιγμα «παγωμένων» κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ. Για το θέμα παρενέβη το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας στην Άγκυρα, ενώ σχόλιο έκαναν και πηγές του Μαξίμου.

Δείτε την ερώτηση Βενιζέλου στον Τσίπρα στο Word epikairh 20.11.2015.docepikairh 20.11.2015.doc